Fettullah Gülen'in yeğeni Türkiye'ye getirildi

Fettullah Gülen'in yeğeni Türkiye'ye getirildi
MİT'in Selahattin Gülen'i Türkiye'ye getirdiği duyuruldu.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 19 Mayıs'ta 'müjde' olarak duyurduğu Gülen Cemaati'nin üst düzey yöneticilerinden biri olduğu iddia edilen Fettullah Gülen'in yeğeni Selahattin Gülen'in Türkiye'ye getirildiği belirtildi.

Selahattin Gülen’in ağabeyi Kemal Gülen, kardeşinin Mayıs ayının ilk günlerinde Kenya’dan kaçırıldığını söylemişti. 

Bilgisayar öğretmeni Selahattin Gülen’in ABD’de yaşadığı ve 6 ay önce Kenya’ya geçtiği ve Interpol tarafından gözetim altında tutulduğu biliniyordu. Selahattin Gülen’in MİT tarafından Türkiye’ye getirildiği duyuruldu.

Selahattin Gülen’e ‘silahlı terör örgütüne üye olma’ suçlaması yöneltilirken, cemaatin ‘istişare heyeti üyesi’ olarak bulunduğu belirtiliyor.

ARTI GERÇEK ÖNCEDEN DUYURMUŞTU

Artı Gerçek yazarı Ahmet Nesin, Erdoğan’ın bahsettiği ismin Selahattin Gülen olduğunu önceden duyurmuştu. Selahattin Gülen’in sadece Fethullah Gülen’in yeğeni olması gerekçesiyle yakalanmış olabileceğini belirten Nesin, olaya ilişkin şüphelerini, "Erdoğan Cuma ya da Pazar günü önemli bir ismi açıklayacağını söyledi. Fethullah Gülen ekibinden üst düzey bir terörist yakaladıklarını söyledi. Diğer gazetecilere olduğu gibi kişinin kim olduğunun bilgisi bana da geldi. Hem de eşinin videolu açıklamasıyla geldi. Getirdikleri kişi Selahattin Gülen. MİT onu Kenya’dan almış. Eşi bu bilgiyi veriyor. Üst düzey kişi dediği şahıs Gülen’in yeğeni ve öğretmen. Paris’e ya da Londra’ya gönderilebilir belki ama üst düzey yetkili bir kişinin Kenya’ya gönderileceğini düşünmüyorum. Fethullah Gülen’in üst düzey görevlisinin Kenya’da ne yaptığını ben gerçekten merak ediyorum. Belki de Kenya’dan getirildiğini bile söylemeyecekler" sözleriyle dile getirdi. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar