Feyzioğlu: İstifa etmemi gerektiren herhangi bir durum yok

Feyzioğlu: İstifa etmemi gerektiren herhangi bir durum yok
Çoklu Baro sistemine ve baroların Ankara yürüyüşüne seyirci kalması nedeniyle istifası talep edilen TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, istifa gerektirecek bir durum olmadığını söyledi.

Baro başkanlarının başlattıkları 'Savunma yürüyor' eylemiyle Ankara'ya yürümesine izin verilmemesi ve avukatlara polis şiddeti uygulanmasının ardından tepkilerin odağı haline gelen Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, Türkiye'nin bir çok barosu tarafından dile getirilen istifa çağrısına yanıt verdi.

AVUKATLARA YÖNELİK POLİS SALDIRISINI 'İTİŞ KAKIŞ' OLARAK NİTELENDİRDİ

Baroların Anıtkabir'e yürüyüşlerinin engellenmesinin ardından bizzatkendisinin Anıtkabir'i ziyaret etmesi ve polis saldırısına uğreyan Baro başkanlarına ve avukatlara detek vermemesi eleştirilen TBB Başkanı Feyzioğlu, Cüneyt Özdemir'in You Tube kanalında baro başkanlarının 'Savunma Yürüyüşüne' ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Herkesin sorduğu 'Neden detsek vermek yerine Anıtkabir'e gittiniz' sorusuyla Özdemir'in programında da karşılaşan TBB Başkanı Feyzioğlu, yürüyüşe katılmak istememelerinin hakları olduğunu belirtti. Yürüyüş hakkının kutsal olduğunu söyleyen Feyzioğlu, avukatlara uygulanan polis şiddetini 'itiş kakış' olarak nitelendirdi:

"Hepsi başımın üstüne, onlara tek söz söylenemez. Çünkü çok zor şartlarda sabahı ettiler ve temel hakları ihlal edildi. Silahsız saldırısız yürüyüş hakkı temel haktır. Biz o yürüyüşe katılmak istemedik. O da bizim hakkımız. Benim önerdiğim programı bazı baro başkanları tasvip etmedi. Biz onların itilip kakıldığını bilmiyorduk. Biz arabalara bindiğimizde itiş kakışı öğrendik. Kabul edilemez bir şey. Bunların hepsi çok üzücü bir şey. Ben şunu soruyorum: Ne kazandık? Bunu baro başkanlarına sormuyorum. Türkiye'ye soruyorum. Onlar Ankara'nın son 10 yılda gördüğü en şimşekli, yağmurlu günlerden birinde dışarıdalardı. Onlara şimdi hiçbir şey sormuyorum. Onlar istedikleri herkese kızabilirler. Kanunu ben çıkarmıyorum. Bazı arkadaşların hedefinde ben varım, anlıyorum. Şu anda bizim çok yakın bir sorunumuz var o sorun da ben değiliz. Çoklu baro." 

'İSTİFAYI GEREKTİRECEK BİR DURUM YOK'

Cüneyt Özdemir'in,Türkiye'nin bir çok barosundan ve avukatlarından yükselen 'istifa' talebini hatırlatması üzerine yanıt veren TBB Başkanı Feyzioğlu, istifa etmeyi gerektirecek herhangi bir durumun olmadığını söyledi:

"İstifa etmemi gerektiren herhangi bir durum yok. Benimle ilgili bir durum değil. Ben kanun koyucu değilim.Kanunu ben çıkarmıyorum. Bazı arkadaşların hedefinde ben varım, anlıyorum. Şu anda bizim çok yakın bir sorunumuz var o sorun da çoklu baro." (HABER MERKEZİ)

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar