FIFA Kulüpler Dünya Kupası başlıyor

FIFA Kulüpler Dünya Kupası başlıyor
El-Cezire, Pirae, Chelsea, Monterrey, Palmeiras ve El-Ehli'nin katıldığı Dünya Kulüpler Şampiyonası 3-12 Şubat tarihlerinde yapılacak.

FIFA'ya bağlı 6 konfederasyonun şampiyonları ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ekibi El-Cezire, yarın başlayacak olan 18. Kulüpler Dünya Kupası'nda sahaya çıkacak. Turnuva 3-12 Şubat tarihlerinde başkent Abu Dabi'de düzenlenecek.

Turnuvadaki ilk maç, ev sahibi kontenjanından katılan BAE Birinci Ligi şampiyonu El-Cezire ile Okyanusya Futbol Konfederasyonu'nun (OFC) belirlediği Tahiti kulübü Pirae arasında oynanacak. Başlama vuruşu yarın TSİ 19.30'da yapılacak. Kazanan ekip tur atlayacak ve 6 Şubat'ta 2. turda, Asya Futbol Konfederasyonu (AFC) Şampiyonlar Ligi şampiyonu Suudi Arabistan ekibi El-Hilal ile karşı karşıya gelecek.

Pirae, Yeni Zelanda'daki izolasyon ve karantina protokolleri nedeniyle turnuvaya katılamayacağını bildiren Auckland City'nin yerine Okyanusya'yı temsil edecek.

Diğer 2. tur maçı ise 5 Şubat'ta Afrika Futbol Konfederasyonu (CAF) Şampiyonlar Ligi kupasının sahibi Mısır'ın El-Ehli ile Kuzey, Orta Amerika ve Karayipler Futbol Konfederasyonu (CONCACAF) Şampiyonlar Ligi'nin kazananı Meksika'nın Monterrey takımları arasında oynanacak.

CHELSEA VE PALMEİRAS YARI FİNALDEN KATILACAK

Güney Amerika Futbol Konfederasyonu'nun (CONMEBOL) düzenlediği Libertadores Kupası'nın şampiyonu Palmeiras, kupaya yarı finalden katılacak. 8 Şubat'ta yapılacak yarı finalde Palmeiras'ın rakibi, El-Ehli - Monterrey karşılaşmasının galibi olacak.

UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonu Chelsea de turnuvaya yarı finalde dahil olacak. 2012 finalisti İngiliz ekibi, El-Hilal ile ilk turu geçen takım arasındaki maçın galibiyle 9 Şubat'ta karşılaşacak.

2021 FIFA Kulüpler Dünya Kupası, 12 Şubat'ta Muhammed bin Zayed Stadı'nda oynanacak final maçıyla sona erecek.

Öne Çıkanlar