Fikirtepeli sanayiciler: Ya bir yer tahsis edin ya süre tanıyın

Fikirtepeli sanayiciler: Ya bir yer tahsis edin ya süre tanıyın
Kira artışları nedeniyle ev ya da iş yeri bulamadıklarını söyleyen Fikirtepe sanayici ve ev sakinleri, ya yeni bir alan tahsis edilmesi ya da süre tanınması yönünde çağrıda bulundu.

ARTI GERÇEK- Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın kentsel dönüşüm çalışmaları başlattığı Fikirtepe'de geride kalan sanayi esnafı ve aileler, yarın ev ya da dükkanlarından ayrılmadığı taktirde alt yapı hizmetlerinin kesileceği yönünde uyarıldı.  

Yetkililerin kollukla birlikte gelerek kendilerine tanınan yasal sürenin yarın sona ereceğini söylediklerini ifade eden sanayi esnafı, Fikirtepe'de bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Fikirtepe Kentsel Dönüşüm İrtibat Ofisi'ne giderek  kendilerine ya yeni bir iş yeri bulana dek süre tanınmasını ya da yeni bir alan tahsis edilmesi yönünde dilekçe verdi. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedat Gürgen, bir haber portalına verdiği demeçte, "Burada son günlerini bekleyen sanayici ve esnaflar da var. Biz bir kısmıyla konuştuğumuzda kendilerinin yerlerini ayarladıklarını ancak son güne kadar ticari faaliyetlerini sürdüreceklerini söylüyorlar" yönünde açıklamada bulunsa da, görüştüğümüz Fikirtepe sanayi esnafı, Müdür Gürgen'in yaptığı açıklamanın aksine henüz bir yer ayarlayabilmiş değil. Yeni bir yer kiralamak isteseler dahi kira fiyatlarının yüksek olması nedeniyle kazançlarının kirayı karşılayabilecek durumda olmadığını söyleyen sanayiciler, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a kendilerine yardımcı olması yönünde çağrıda bulundu. 

'NE YAPACAĞIMIZI BİLEMİYORUZ'

Fikirtepe'de "Bit Pazarı" denilen alanda ikinci el eşya dükkanı bulunan 4 çocuk babası Abidin Erik, yetkililerin, "Yarın son gün! Elektrik, su kesilecek. Başınızın çaresine bakın, bizim elimizde olan bir şey değil'" şeklinde açıklamada bulunduğunu söyledi.

Erik, alt yapı hizmetinin kesilmesi ile mağdur edileceklerini söyleyerek, "Dükkan aradık ama kiralayacak durumda değiliz. Kiralar 7-8 bin TL'den başlıyor. Ne yapacağımızı bilemiyoruz" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar