Fikri Sağlar, Yılmaz’ın tahliyesi değerlendirdi: İktidar, koltuğun kurtarmak için yeni bir yöntem deniyor

Fikri Sağlar, Yılmaz’ın tahliyesi değerlendirdi: İktidar, koltuğun kurtarmak için yeni bir yöntem deniyor
TBMM Susurluk Komisyonu eski Üyesi Fikri Sağlar, Haluk Kırcı ve Alaaddin Çakıcı'nın ardından Kürşat Yılmaz'ın tahliyesini değerlendirdi.

Organize suç örgütü lideri olmakla suçlanan Sedat Peker'in youtube hesabından yayımladığı videolarla gündeme gelen iktidar ilişkilerini ifşa etmişti. İktidar tarafından ifşaaların izerine gidilmezken, ülkücü mafya liderleri Haluk Kırcı ve Alaattin Çakıcı'nın ardından Kürşat Yılmaz'ın da tahliye edilmesi dikkat çekti.

TBMM Susurluk Komisyonu eski Üyesi Fikri Sağlar, Haluk Kırcı ve Alaaddin Çakıcı'nın ardından Kürşat Yılmaz'ın tahliyesini değerlendirdi. İktidarın güç kaybettiğini belirten Sağlar, "Bugünkü iktidar, koltuğun kurtarmak için yeni bir yöntem deniyor: Korkutma yöntemi. İnsanları seçime seçim sürecinde yıldırma yöntemini kullanıyor. Kaybedeceğini anladı" ifadelerini kullandı.

Peker'in iddialarına da değinen Sağlar şuifadeleri kullandı:

"Sedat Peker, iktidarın korku ortamı yaratacağını söylemişti. Kendisinin de bu doğrultuda görev yaptığını açıklamıştı. Hükümetin artık geleceği olmayacağı görülüyor. AKP, koltuğu kaptırmamak için sandığa giderken her türlü engeli koymak isteyecektir. Mafya liderleriyle anlaşması çok doğal. Türkiye'nin uluslararası arenada itibarı kaybolmuş. Anlaşılan o ki Sedat Peker'in açıklamalarından da yola çıkarak AKP, MHP'nin para militer gücüne ihtiyaç duyuyor. Onları sokağa çıkaracaklar. Ancak Atatürk Türkiye’si buna izin vermeyecektir."

DW Türkçe’den Alican Uludağ’ın haberine göre; ülkücü mafyanın yeniden yapılandırılacağı ve sokaklara hâkim olacağı savları gündeme geldi. 

MAFYA YENİDEN Mİ YAPILANDIRILIYOR?

Peki, bu tahliyeler ne anlama geliyor? Her iki isim, emrinde onlarca üyesi olan organize bir yapı olarak dikkat çekiyor. Bu grupların yeraltı dünyasında Peker'in yurtdışına çıkışıyla oluşan boşluğu dolduracakları tahmin ediliyor. Tahliyelerin özellikle de İstanbul'da yeraltı dünyasına hakim olma ve buradaki kara para trafiğini yönetmeye doğrudan etkisi olacağı da dile getirilen iddialar arasında. Çakıcı ve Yılmaz'ın İstanbul'da son yıllarda güçlenen yabancı suç örgütlerine karşı da öne sürülmüş olma ihtimalinden söz ediliyor.

Bir diğer iddia ise Çakıcı ve Yılmaz gibi ülkücü mafyanın, olası bir kaos durumunda kullanılmak için tahliye edildikleri savı oldu.

Haberin detayları için tıklayınız.

Öne Çıkanlar