Film çekimleri İngiltere'de karantinadan muaf olacak

Film çekimleri İngiltere'de karantinadan muaf olacak
İngiltere, film çekimlerini corona virüs nedeniyle uygulanan karantinadan muaf tutma kararı aldı.

İngiltere'de Coronavirus salgını normalleşme süreciyle birlikte getirilen kurallar, film çekimleri için genişletilecek. Bakanlar kurulunun verdiği karara göre, Tom Cruise'lu Mission Impossible 7  (Görevimiz Teahlike) film ekibi de dahil olmak üzere çekimini İngiltere'de gerçekleştirecek olan birçok ekip, karantina kurallarından muaf tutulacak.

NTV Türkçe'de yer alan habere göre İngiltere'nin Muhafazakar Parti üyesi olan Kültür Bakanı Oliver Dowden'ın yaptığı açıklamaya göre ülkeye gelen film ekipleri karantina kurallarının uygulanmasına dahil edilmeyecek. Yani ülkeye giriş yaptıklarında 14 gün kuralından muaf tutulacaklar. Ancak ekipler kesinlikle bulunmaları gereken ortamlardan farklı bir yere gidemeyecekler. Bir diğer deyişle konaklama yerleri ile setleri arasında mekik dokuyup bu planın dışına çıkamayacaklar.

Dowden'ın bu kararının Tom Cruise ile yaptığı konuşmanın ardından verildiği söyleniyor. Mission Impossible 7'ın yanı sıra The Batman, Jurassic World: Dominion, Fantastic Beasts 3 gibi yapımların da İngiltere'de çekilmesi planlanıyor.


 

Öne Çıkanlar