Filmmor kapanma kararı aldı

Filmmor kapanma kararı aldı
Filmmor Kadın Kooperatifi’nde çalışan kadınlar, ayrımcılık ve şiddete maruz kaldığını beyan etmişti.

Filmmor, yaptığı bir açıklamayla kapanma kararı aldığını duyurdu. Açıklamada, "Nefret ikliminin parçası olmamak için Filmmor’u kapatma kararı aldık" denildi. 

Filmmor Kadın Filmleri Festivali’ni düzenleyen Filmmor Kadın Kooperatifi’nde 2016-2020 yılları arasında çalışan kadınların ayrımcılık ve şiddete maruz kaldığını beyan etmelerinin ardından bir açıklamada Filmmor'dan geldi.

'BU KAVGA BİZİM KAVGAMIZ DEĞİL'

"10 Şubat’tan beri dayatılan söz söyleme mecburiyetini de dijital "cadı mahkemelerini" de reddediyoruz" diyen Filmmor, kapanma kararı aldıklarını duyurdu. Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Feminist hukuk ve kooperatif dahilinde herhangi bir gündem, itiraz, talep, mekanizma söz konusu olmaksızın sanal ortamda örgütlenen bu 'kavga' bizim kavgamız değil. Bu nefret ikliminin parçası olmamak için Filmmor’u kapatma kararı aldık. Kooperatifin tüm mali ve idari belgelerini açık hale getireceğimiz tasfiye işlemleri ile birlikte, kişisel hak arama sürecini resmi mahkemelerde devam ettireceğiz. 19 yıl süren bu yolculuğu mümkün kılan yol arkadaşlarımıza böyle veda etmek istemezdik ama kurumlar, kişiler gelir geçer, düş sürer. Yeter ki iyilik, sağlık, esenlik olsun."

NE OLMUŞTU?

Filmmor Kadın Filmleri Festivali’ni düzenleyen Filmmor Kadın Kooperatifi’nde 2016-2020 yılları arasında çalışmış olan on üç kişi, bir metin kaleme alarak ayrımcılık ve şiddete maruz kaldıklarını açıklamıştı.
2016-2020 yılları arasında çeşitli dönemlerde Filmmor Kadın Kooperatifi’nde çalışan ve gönüllü emek veren 13 kadın+, Filmmor’dan Ayrılan Kadın+lar adı altında bir araya gelerek, Filmmor’un koordinasyonunu yürüten Melek (Özman) Elhan, Ülkü Songül Özman ve Hülya Uğur Tanrıöver tarafından maruz bırakıldıkları süreci "Ayrımcılık" ve "İş Ortamında İhlal Edilen İnsan Hakları ve Sistematik Şiddet" başlıklı iki bölüme ayırarak kaleme almıştı. 

Açıklamada "Filmmor başta olmak üzere tüm kurumları, Türkiye’deki feminist ve LGBTİ+ hareketi kişisel çıkarlar uğruna istismar etme, hem kurumsal hem kişisel kulis yoluyla zarar verme eylemlerine son vermeye davet ediyoruz" denilmişti.

Öne Çıkanlar