Fransız cumhurbaşkanı adayı: Rus oligarkların villaları Ukraynalı mültecilere verilsin

Fransız cumhurbaşkanı adayı: Rus oligarkların villaları Ukraynalı mültecilere verilsin
Komünist Parti adayı Roussel, ‘Putin’e yakın Rus oligarkların villalarına devlet el koymalı ve Ukrayra’dan gelen mülteciler burada ağırlanmalı’ dedi.

Fransa’da cumhurbaşkanı adayı Fabien Roussel, ülkesinin güneyinde çok sayıda lüks villası olan Rus 'oligark' iş insanlarının bu konutlarına devlet tarafından el konulmasını istedi. Roussel, bu konutların ülkeye gelecek Ukraynalı mültecilere verilmesini önerdi.

Fransa’da cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yarışacak Komünist Parti adayı Roussel, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e yakın Rus oligarklar, ülkenin güneyindeki Côte d'Azur sahillerinde çok değerli villalara sahip. Devlet bunlara el koymalı ve Ukrayra’dan gelen mülteciler burada ağırlanmalı" dedi.

Euronews’in haberine göre Putin’in boşandığı eşi Anglet’e ait olduğu belirtilen Biarritz kentindeki lüks villanın kapısına Ukrayna bayrağı ve Putin aleyhtarı sloganlar yazıldığı bildirildi.

FRANSA ULAŞTIRMA BAKANLIĞI: UKRAYNALI MÜLTECİLERE DEMİRYOLU ULAŞIMI ÜCRETSİZ

Fransa Ulaştırma Bakanlığı ise Ukrayna’dan gelen mülteciler için demiryolu hizmetlerinin ücretsiz olacağını açıkladı. Ulaştırma Bakanı Jean-Baptiste Djebbari, Ukraynalı mültecilerin ülke genelinde uzun mesafe yolculuklar da içinde olmak üzere bütün tren hizmetlerinden para vermeden yararlanabileceğini duyurdu.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar