Flash TV böyle veda etti: Suçumuz tarafsız olmak

Flash TV böyle veda etti: Suçumuz tarafsız olmak
Gece Hattı' programı sunucusu Gökhan Taşkın'ın, 'Siyasi iktidarın baskıları dayanılmaz hale geldi' dediği veda açıklamasının ardından Flash TV ekranı karardı.

Daha önce 'İktidar sahiplerinin hukuk tanımaz uygulamaları; idari, siyasi ve mali baskılar dayanılmaz hal aldı' açıklaması yaparak yayın hayatına ara vereceğini duyuran Flash TV, dün gece ekranını kararttı. Televizyonun son yayını olan 'Gece Hattı' programında Sunucu Gökhan Taşkın, televizyonun neden ekran kararttığını açıkladı. Taşkın, "Tek suçumuz tarafsızlık. İktidar sahiplerinin mali, idari ve siyasi baskıları artık dayanılamaz hale geldi. Uzun zamandır devam eden baskılar nedeniyle artık sesimizi kısıyoruz" dedi.

'SİYASİ BASKILAR DAYANILMAZ HALE GELDİ'

Taşkın şunları söyledi:

"Bu gece bizler açısından ve sanıyorum Türkiye'de yayıncılık açısından önemli. Flash TV yayınlarına ara veriyor. Evet, yanlış duymadınız. Tek suçumuz tarafsızlık. Uzun süredir devam eden, artık dayanılmaz bir hal alan baskılar sonucunda artık sesimizi kısıyoruz. İktidar sahiplerinin hukuk tanımaz uygulamaları, idari, mali ve siyasi baskıları artık katlanılır noktayı geçti. Dolayısıyla dayanılmaz hale geldi. Tüm çalışanlarımızın ve paydaşlarımızın bir zarar görmesini engellemek ve 28 yıldır sürdürdüğümüz tarafsızlığımıza, bağımsızlığımıza gölge düşürmemek için yayınlarımıza ara veriyoruz. Unutulmamalı ki bağımsız bir medya en az yargının bağımsızlığı kadar önemli ve değerlidir. 28 yıldır size gerçeği gösterebilmek için ayakta durmaya çalışıyoruz. Çalışanlarımız bizler sadece tarafsız olduk. Ve bugün yayınlarımıza ara veriyoruz."

Taşkın, programı kapatırken, "Bağımsız bir yargıya ihtiyacımız olduğu kadar bağımsız bir medyaya da ihtiyacımız var. Bağımsız medya da şarttır demokrasilerde. Umuyorum iyi haberlerde, güzel haberlerde yeniden bir arada olacağız. O güne kadar hoşçakalın" dedi.

Taşkın'ın açıklamalarından sonra ekranda 'Suçumuz tarafsızlık' yazısı belirdi. Daha sonra ekran karardı. (HABER MERKEZİ)

 

Öne Çıkanlar