Fotoğrafçı Fırat Erez gözaltına alındı

Fotoğrafçı Fırat Erez gözaltına alındı
Emniyet Genel Müdürlüğü, Twitter mesajlarında 'dini değerleri aşağıladığı' suçlamasıyla fotoğrafçı Fırat Erez'in Antalya'da gözaltına alındığını duyurdu.

Sosyal medya  gözaltıarı sürüyor. İsimsizler' Hareketi adıyla paylaştığı sosyal medya mesajlarıyla bilinen Taylan Kulaçoğlu ve gazeteci Hakan Gülseven'in gözaltına alınmasının ardından bir gözaltı haberi de Antalya'dan geldi. Fotoğrafçı Fırat Erez, Twitter'daki paylaşımları nedeniyle 'dini değerleri aşağılamak' suçlamasıyla Antalya'da gözaltına alındı.

EMNİYET GENEL MERKEZİ DUYURDU

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), sosyal paylaşım sitesi Twitter'da, 'dini değerleri aşağıladığı' suçlamasıyla fotoğrafçı Fırat Erez'in Antalya'da gözaltına alındığını duyurdu:

"Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, internet üzerindeki açık kaynaklarda ilgili mevzuat çerçevesinde 7/24 esasına göre suçla mücadele amaçlı sanal devriye faaliyetleri yürütmektedir. F.E rumuzlu Twitter hesabından 'dini değerleri' alenen aşağılayan, halkın bir kesimini diğer bir kesimi aleyhine kin ve düşmanlığa tahrik ettiği görülen hesabın yöneticisi F.E isimli şahıs Antalya Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yakalanarak gözaltına alınmıştır."

Fırat Erez daha önce de Twitter üzerinden Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'a ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya 'hakaret ettiği' suçlamalarıyla 2017'de de gözaltına alınmıştı. (HABER MERKEZİ)

 

Öne Çıkanlar