Fransa'da 1300 sağlık çalışanı istifa etti

Fransa'da 1300 sağlık çalışanı istifa etti
Sağlık Bakanı Veran, salgın nedeniyle hemşirelerin izinlerini ertelemek zorunda kaldıklarını ve yorgun olduklarını kaydetti.

Fransa'da sağlık sistemindeki istifalar konuşuluyor. Tüm dünyada olduğu gibi koronavirüse karşı mücadelede yoğun çaba harcayan Fransa'daki sağlık çalışanlarının 1300'ünün istifa ettiği açıklandı. İstifalar nedeniyle ülkede devlet hastanelerinde yatakların yüzde 20'sinin kaldırıldığı kaydedildi.

Blois'teki bir hastaneyi ziyaret eden Fransa Sağlık Bakanı Olivier Veran, istifaların nedenini anlamaya çalıştıklarını söyledi.

Veran, ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada salgın nedeniyle hemşirelerin izinlerini ertelemek zorunda kaldıklarını ve yorgun olduklarını kaydetti.

Ziyaret ettiği hastanenin 230 yatağının 5'inin iptal edildiğini söyleyen Veran, Bilim Kurulu ve Fransa Tıp ve Biyoloji Etik Komitesi (CCNE) Başkanı Jean-François Delfraissy'nin yaptığı araştırma sonucu devlet hastanelerindeki yatakların yüzde 20'sinin boşaldığı yönündeki belirlemeye ilişkin "Dün duyduğum yüzde 20 sayısından uzağız" ifadesini kullandı.

Hastanelerde geçen yıl 5 bin 800 ve 2013'ten bu yana en az 27 bin yatağın kaldırıldığı aktarılmıştı. Başkent Paris ve çevresinde toplam 20 bin yatak kapasiteli hastanelerde 3 bin 566 yatağın kaldırıldığı bilgisi paylaşılmıştı.

Öne Çıkanlar