Fransa'da orman yangınları: Yaklaşık 7 bin hektar alan kül oldu

Fransa'da orman yangınları: Yaklaşık 7 bin hektar alan kül oldu
Avrupa'nın güneyi aşırı sıcaklar ve orman yangınlarıyla boğuşuyor. Fransa'da binden fazla itfaiyeci ülkenin güneybatısındaki devasa orman yangınıyla mücadele ediyor.

Fransa'da ülke tarihinin en büyük yangınlarından biri yaşanıyor. Ülkenin güney batısındaki Gironde bölgesinde yer alan Landiras'ta iki gündür devamm eden yangın söndürülemiyor.

Fransız yetkililer şu ana kadar yaklaşık 7 bin hektar ( 70 bin dönüm) ormanlık alanın kül olduğunu duyurdu.

Bourdeaux kenti yakınınındaki yangın nedeniyle bölgedeki evlerde yaşayan 10 bin kişi tahliye edildi.

 

Ülkenin diğer bölgelerinden itfaiye ekipleri yangın bölgesine destek için çağırılırken 1000'den fazla itfaiyecinin yangınla mücadele ettiği açıklandı.

Yangın söndürme uçaklarıyla havadan da müdahalenin sürdüğü yangın, güçlü rüzgar ve yüksek hava sıcaklığı nedeniyle sekteye uğruyor.

BFMTV'ye konuşan bir itfaiyeci "İlk kez böyle bir yangın görüyorum" sözleriyle hala kontrol altına alınmadığı belirtilen orman yangınının boyutunu ortaya koydu.

İçişleri Bakanı Gerald Darmanin dün yaptığı açıklamada, Fransa'daki 10 yangından 9'unun kundaklama yoluyla çıktığını, ülkede günde 200 kadar yangının baş gösterdiğini, bunların büyük bölümünün hızla söndürüldüğünü belirtmişti.

Bu yaz aylarında Avrupa'daki rekor hava sıcaklığı ve kuraklık nedeniyle Fransa ve bir dizi diğer Avrupa ülkesinde şiddetli orman yangınlaarı yaşanıyor. 

Portekiz ve İspanya'da  binden fazla kişi de aşırı sıcaklar nedeniyle yaz aylarında hayatını kaybetti.

YANGIN MANŞETLERDE: "BİTMEYEN KABUS"

Le Parisien gazetesi, yangını "Gironde'da yangın, bitmeyen kabus" başlığıyla görürken haberin spotunda "Temmuz ayının canavarı yangın, Landiras'ı için için yine yakıyor. Daha şiddetli ilerliyor. Bazıları ikinci kez, 10 bin kişi tahliye edildi" ifadelerine yer verdi. Le Figaro gazetesi, "Kuraklık, yangınlar, buzulların erimesi" ifadesini kullandığı haberine, "Fransa, iklim değişikliğinin pençesinde" manşetini attı. Liberation'un "Alevlerin geri dönüşü" olarak gördüğü yangın için La Depeche, "Kabus yeniden başladı" manşetlerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar