Fransa'da sağlıkçılardan soyunarak eylem

Fransa'da sağlıkçılardan soyunarak eylem
Sağlıkçılar, 'Ne koruma var, ne de ekipman. Hastaları tedavi etmek için her gün hayatlarımızı tehlikye atıyoruz. Şimdi farkındalık zamanı' diyerek duyarlılık beklediklerini açıkladılar.

Fransa'da sağlık çalışanları Youtube üzerinden yayınladıkları bir videoda soyunarak, koronavirüs için alınan önlemlerin yetersizliğine dair farkındalık yaratmak istedi.

Covid-19 başladığı günden bu yana dünyanın hemen her yerinde sağlık çalışanları var gücüyle bu salgına karşı mücadele veriyor. Salgını tedavi ederken bu uğurda bir çokları hayatını kaybetti. Bunun başlıca nedeni de yetersiz maske ve ekipman.

'MEZBAHAYA GÖNDERİLDİĞİMİZİ HİSSEDİYORUZ'

Fransa da kendilerini Le collectif "SOS soignants en danger" ("İlk yardım sağlıkçıları tehlikede" kolektifi) olarak tanıtan bir grup, sağlık çalışanlarının yaşadığı bu tehlikeye dikkat çekmek için bir video yayınladı. Yayınlanan videoda sağlık çalışanlarının yaşadığı riskin boyutuna ve ekipman yetersizliğine vurgu yapıldı.  Sağlıkçılar, "Ne koruma var, ne de ekipman. Hastaları tedavi etmek için her gün hayatlarımızı tehlikye atıyoruz. Şimdi farkındalık zamanı" diyerek herkesten duyarlılık beklediklerini açıkladılar.

Fransa'nın dört bir yanından 43 hemşire çıplak poz verdiği fotoğrafları toplayan ve Rennes'de hemşire olan Alexandra Cantarel. "Ekipmana ihtiyacımız olduğunu söylüyoruz" diyerek şöyle devam etti: "Bu fotoğraflarla ilgili fikir, bugün ne kadar fakir olduğumuzu göstermektir. Mezbahaya gönderildiğimizi hissediyoruz, hastalarımızı ve ailelerimizi tehlikeye atıyoruz." (HABER MERKEZİ)

 

Öne Çıkanlar