Fransa'da sokağa çıkma yasağı uygulanacak, AB ve Schengen sınırları kapatıldı

Fransa'da sokağa çıkma yasağı uygulanacak, AB ve Schengen sınırları kapatıldı
Koronavirüse karşı savaş başlatıldığını açıklayan Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Fransız vatandaşlarının Fransa dışına çıkışına izin verilmeyeceğini duyurdu.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ulusa sesleniş konuşmasında "Koronavirüse karşı savaştayız" ifadelerini kullandı.

Bu akşamı televizyonlardan canlı yayınlanan konuşmasında Macron, Covid-19 salgınının yayılmasını önlemek amacıyla salı gününden itibaren en az 15 gün boyunca zaruri haller dışında "evden çıkmama" politikası uygulanacağını ve Fransız vatandaşlarının Fransa dışına çıkışına izin verilmeyeceğini duyurdu.

Euronews'in aktardığına göre, alınan önlemlerin yarın öğleden sonra uygulanmaya başlanacağını belirten Macron, yeni kurallara uymayanların yaptırımlarla karşılaşacağını söyledi.

22 Mart'ta düzenlenmesi planlanan belediye seçimlerinin ikinci turunun askıya alındığını bildiren Macron, Avrupa Birliği ve Schengen sınırlarının salı gününden itibaren 30 günlüğüne kapatılacağını duyurdu. Macron, yurt dışında bulunan Fransızların bu uygulama dışında tutulduğunu ve ülkelerine dönebileceklerini söyledi.

Hiçbir şirketin iflas riski altında kalmayacağını söyleyen Macron, şirketlere devlet garantisi adı altında 300 milyar euroluk banka kredisi sözü verdi.

Fransız halk sağlığı kurumundan yapılan açıklamada, ülke genelinde bin 210 kişiye koronavirüs bulaştığı, Covid-19 nedeniyle ölenlerin sayısının 21 olduğu bildirildi.

Macron ulusa sesleniş konuşmasında, "Bir savaş halindeyiz, bu elbetteki sağlık savaşı. Bir orduya ya da başka bir ulusa karşı savaşmıyoruz. Ama düşman orada, görünmez, zorlayıcı, ilerliyor. Ve buna karşı genel seferberlik içinde olmamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Herkeste sorumluluk ruhu olması gerektiğini belirten Macron, panik halinden kaçınma ve "yalan haberlere, yarı uzmanlara ve yanlış bilenlere" inanmama çağrısı yaptı. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar