Fransa'dan BM'ye Afrin için acil çağrı

Fransa'dan BM'ye Afrin için acil çağrı
Fransa Dışişleri Bakanı, Türkiye'nin Afrin harekatı üzerine BM Güvenlik Konseyi'ne acil toplanma çağrısı yaptı. Mısır ise Afrin saldırısını kınadı.

HABER MERKEZİ - Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, BM Güvenlik Konseyi'ne "Türkiye'nin Suriye'deki Afrin operasyonu" konulu acil bir toplantı talebinde bulundu.

Fransa Dışişleri bakanı, Türkiyeli meslektaşı Mevlüt Çavuşoğlu'yla yaptığı görüşme sonrasında, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Fransa BM Güvenlik Konseyi'nden Ghouta, Idlib, Afrin için acil bir toplantı düzenlenmesini" talep etti.

İLGİLİ HABER: İRAN: AFRİN HAREKATI DERHAL SONA ERMELİDİR

İLGİLİ HABER: ALMANYA'DAN AFRİN AÇIKLAMASI: ENDİŞE İLE İZLİYORUZ

Fransız Bakan mesajına, "Tarafların çatışmaya hemen son vermeleri ve bölgeye insani yardım ulaşımının sağlanması gerektiğini' söyleyerek devam etti.

Afrin için BM'yi acilen toplanmaya çağıran Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, bu sabah Türkiye hükümeti ile de temasa geçtiğini bildirdi.

MISIR AFRİN HAREKATINI KINADI

Mısır Dışişleri Bakanlığı, TSK'nın Afrin harekatını Suriye’nin egemenlik haklarının ihlali olarak değerlendirerek kınadı.

'SURİYE ZAYIFLATILMAK İSTENİYOR'

Mısır Dışişleri Bakanlığı, TSK'nin Afrin'deki harekatı için "Suriye'yi zayıflatma ve egemenlik haklarına ihlal" değerlendirmesinde bulundu.

Suriye'deki tek çözümün "terör ile mücadelenin" olduğu belirtilen Bakanlık açıklamasında, askeri çözümlerin bir işe yaramayacağını, kalıcı ve objektif çözümlerin uygulanması gerektiğini belirterek Türkiye'yi kınadıklarını açıkladı.

Öne Çıkanlar