'Fransa Guaido'yu desteklerse bir Sarı Yelekli de kendisini cumhurbaşkanı ilan edebilir'

'Fransa Guaido'yu desteklerse bir Sarı Yelekli de kendisini cumhurbaşkanı ilan edebilir'
Solcu siyasetçi Melenchon: Fransa'nın Guaido'yu destekleme kararı, kendisinin cumhurbaşkanı olduğunu ilan eden bir maceracıyı tanımakla aynı.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un, Venezuela'da kendisini 'geçici devlet başkanı' ilan eden Juan Guaido'yu resmen tanıma kararı, Franalı vekil Jean-Luc Melenchon'un tepkisini çekti. Fransalı siyasetçi, bu kararın Sarı Yelekler liderinin kendisini Fransa'nın meşru yöneticisi ilan etmesi gibi olduğunu söyledi.

'Başkaldıran Fransa' lideri Jean-Luc Melenchon, Fransa'nın Venezuela'da muhalefet lideri Juan Guaido'yu meşru 'geçici devlet başkanı' olarak tanımasına Sarı Yelekler örneği üzerinden tepki gösterdi.

Macron'a yönelik eleştirileriyle bilinen solcu siyasetçi, "Fransa'nın Guaido'yu destekleme kararı, kendisinin cumhurbaşkanı olduğunu ilan eden bir maceracıyı tanımakla aynı" dedi. 

Sputnik'teki habere göre, Fransa'nın söz konusu kararının 'iyi bir şey olmadığını' söyleyen Melenchon, Sarı Yelekler liderlerinden Eric Drouet'i kastederek "Biz böyle yaparsak, bay Drouet Fransa cumhurbaşkanı olabilir" ifadelerini kullandı.

Melenchon daha önce de Maduro'ya destek açıklamasında bulunarak, kendisini devirmeye çalışan darbecileri kınadığını açıklamıştı.

İLGİLİ HABER: MUHALİF LİDER 'İNSANİ YARDIM GELECEK' DEDİ, MADURO KÖPRÜYÜ KAPATTI

'YALNIZCA MACRON DESTEKLİYOR'

Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda "Fransa, Venezuela'daki darbecileri desteklemiyor, yalnızca Macron destekliyor" ifadelerini kullanan Melanchon, "Direnin, Nicolas Maduro Venezuela'nın devlet başkanıdır. Venezuela için barış ve özgürlük" mesajını paylaşmıştı.

​Fransa ile birlikte çok sayıda Avrupa ülkesi, Venezuela lideri Maduro'ya seçim ilan etmesi için verilen 8 günlük sürenin dolmasının ardından, kendisnii 'geçici devlet başkanı' olarak ilan eden Juan Guaido'yu tanıdıkların açıklamıştı. (DIŞ HABERLER SERVİSİ)
 

Öne Çıkanlar