10 AB ülkesi Guaido'yu tanıdı

10 AB ülkesi Guaido'yu tanıdı
​​​​​​​Avrupa Birliği üyesi 10 ülke Venezuela Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido'yu 'geçici devlet başkanı' olarak tanıdığını açıkladı.

İspanya, Fransa, İngiltere, Almanya'dan sonra Avusturya, Hollanda, İsveç, Letonya, Danimarka ve Çekya da Venezuela Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido'yu "geçici devlet başkanı" olarak tanıdığını açıkladı.

Söz konusu ülkelerin başbakanlık ve dışişleri bakanları tarafından yapılan açıklamalarda "Venezuela'da özgür ve demokratik seçimler yapılana kadar Guaido'yu ülkenin anayasal geçici devlet başkanı olarak tanıyoruz" ifadesine yer verildi.

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, Juan Guaido'yu geçici Venezuela Devlet Başkanı olarak tanıdığını açıkladı.

Maduro, dün bir İspanyol kanalına verdiği röportajda İspanya Başbakanı Pedro Sanchez için 'sahtekar' ifadesini kullanmıştı.

İngiltere adına kararı Dışişleri Bakanı Jeremy Hunt açıkladı. Bu ülkeler erken seçim ilan edilmesi için Maduro'ya 7 gün süre tanımıştı.

AVUSTURYA'DAN İSPANYOLCA AÇIKLAMA

Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı İspanyolca açıklamada, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun ülkede adil ve özgür seçimlere gidilmesini kabul etmediğini kaydetti.

Kurz, "Şu andan itibaren Başkan Juan Guaido'yu Venezuela anayasasına bağlı olarak ülkenin geçici devlet başkanı olarak tanıyoruz" ifadesini kullandı.

İSVEÇ'DEN GUAİDO VE ULUSAL MECLİS VURGUSU

İsveç Dışişleri Bakanı Margot Wallström, yaptığı açıklamada, "Maduro cumhurbaşkanı seçildiği zaman seçim sonucunu asla kabul etmedik. Juan Guaido ve Ulusal Meclisi Venezuela halkının tek meşru temsilcisi olarak görüyor ve destekliyoruz" dedi. (DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Öne Çıkanlar