Fransa, Türkiye şirketine ait gemiyi durdurarak aradı

Fransa, Türkiye şirketine ait gemiyi durdurarak aradı
Aramanın, Fransız İrini operasyonu gemisi PM L’Her tarafından gerçekleştirildiği aktarıldı.

Libya açıklarında Panama bayraklı "Medkon İzmir" isimli şirkete ait gemide 3 Nisan tarihinde arama yapıldığı duyuruldu. 

Fransa Silahlı Kuvvetleri'nin Twitter hesabından yapılan açıklamada, aramanın, Fransız İrini operasyonu gemisi PM L’Her tarafından gerçekleştirildiği aktarıldı.

İrini operasyonunun internet sitesinden geçtiğimiz hafta yapılan açıklamadaysa, 'şüpheli bir şeye' rastlanmadığı ve geminin aramadan sonra güzergahına devam ettiği kaydedildi. 

Açıklamada, arama faaliyetinin Avrupa Birliği'nin (AB) Libya'ya yönelik Birleşmiş Milletler (BM) silah ambargosunun denetlenmesi için başlattığı İrini operasyonu kapsamında yapıldığı ifade edildi. 

Libya'da çatışan taraflara silah yardımının kesilmesi konusunda Avrupa ülkeleri anlaşmaya varmış ve adına "İrini" denilen misyonu çerçevesinde Akdeniz'deki gemiler silah taşıdığı şubesi ile aranmıştı.

Türkiye'nin de Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti güçlerine yasa dışı yollarla silah taşıdığı bildiriliyor. Söz konuısu geminin bu amaçla arandığı değerlendiriliyor.

Türkiye'nin L,bya'da çatışan taraflara silaj yardımınının kesilmesi konusunda anlaimaya varılmış ve adıa İrini denilen misyon çerçevesindem Akdenizz'de kimi geöiler silah taşıdığı şüphesiyşe aranmıitı.

Türkiye'n,n de  Ulusam Mutanakaj Hükümer, güçler,ine yasa dışı yollarla siak taiıdpğı bilirdiliyor.

Öne Çıkanlar