Fransa ve İngiltere'de Corona önlemleri hafifletiliyor

Fransa ve İngiltere'de Corona önlemleri hafifletiliyor
Her iki ülkede bugünden itibaren dükkanlar açılacak. Fransa'da liseler hariç tüm okullar 22 Haziran'da açılacak.

Coronavirusü salgınıyla mücadele kapsamında alınan kısıtlayıcı tedbirler dünya genelinde kademeli olarak hafifletilirken, Fransa ve İngiltere de tedbirlerin gevşetilmesinde bir sonraki aşamaya geçti. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, zaruri olmayan işletmelerin ve dükkanların açılacağın duyururken, alışveriş merkezlerinin açıldığı İngiltere’de Başbakan Boris Johnson ‘çok iyimser’ olduğunu söyledi.

Bu ayın başında kafe ve restoranların açıldığı Fransa’da, başkent Paris bölgesinde de işletmelerin açılacağını açıkladı. "Bu virüsün bittiği ve koruyucu önlemleri tamamen bırakacağımız anlamına gelmez. 2020 yazı diğerlerinden farklı olacak ve salgının evrimini izlememiz gerekecek" diyen Macron, liseler hariç, 22 Haziran’dan itibaren okulların açılacağı da belirtildi.

AVRUPA ÜLKELERİNE SEYAHAT YASAĞI KALDIRILDI

Ülkenin ‘ilk zaferini kazandığını’ söyleyen Macron, virüsün geri dönebileceği konusunda uyardı. Bunun yanı sıra, vatandaşların Avrupa ülkelerine seyahat edebileceği belirtildi.

İngiltere’de de zaruri olmayan işletmeler ve alışveriş merkezleri bugünden itibaren açılıyor. Başkent Londra’nın doğusunda yer alan Westfield Stratford City Alışveriş Merkezi’ni ziyaret eden Johnson, "İnsanlar güvenle alışveriş yapmalı ancak sosyal mesafe kurallarına uyulmalı" dedi.

Öne Çıkanlar