Fransız Louis Vuitton, ABD'li Tiffany'yi satın alıyor

Fransız Louis Vuitton, ABD'li Tiffany'yi satın alıyor
Lüks devi Louis Vuitton (LVMH), ABD'li mücevher şirketi Tiffany & Co.'yu 16.3 milyar dolara alarak lüks tüketim sektöründeki en büyük anlaşmaya imza attı.

Fransız lüks devi Moet& Hennessy-Louis Vuitton (LVMH), ABD'li mücevher şirketi Tiffany & Co.’yu 16.3 milyar dolara satın alarak lüks tüketim sektöründeki en büyük anlaşmaya imza attı.

Paris merkezli lüks ürünler şirketi Louis Vuitton Moet Hennessy (LVMH), mücevher şirketi Tiffany & Co.’yu 16.3 milyar dolara satın alarak lüks sektöründeki en büyük anlaşmayı gerçekleştirdi. 

Louis Vuitton, bugün konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada, ABD'li mücevher şirketini hisse başına 135 dolara almak konusunda anlaştıklarını kaydetti.

Bloomberg Intelligence Analisti Deborah Aitken, bu anlaşmayla LVMH'nin lüks mücevheratta küresel pazar lideri olacağını belirtti.

Ekim ayında şirketin satın alma konusunda öngörüşmeler yaptığı belirtilmişti.

Mücevher şirketinin ABD ve Asya'daki satışları son dönemde ABD-Çin ticaret savaşı gibi çeşitli faktörler nedeniyle düşmüştü. Tiffany hisseleri anlaşma olacağı umuduyla cuma günü yükselerek 125.51 dolardan kapandı.

LVMH 2011 yılında ünlü İtalyan mücevher markası Bvlgari'yi 3.7 milyar euroya satın almıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar