Fransız milletvekilinden Cumhurbaşkanı Macron'a İsrail'e yaptırım çağrısı

Fransız milletvekilinden Cumhurbaşkanı Macron'a İsrail'e yaptırım çağrısı
Gwendal Rouillard: Fransa'yı açıkça ve kesinkes, İsrailli yetkililerin tutumunu ve kararlarını kınamaya çağırıyorum.

Fransa'da iktidardaki Cumhuriyet Yürüyüşü (LREM) partisi Milletvekili Gwendal Rouillard, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a İsrail'e yaptırım çağrısında bulundu.

Rouillard, Macron'a yazdığı açık mektupta, hafta sonundaki İsrail polisinin müdahalelerinde 300'den fazla Filistinlinin yaralandığını belirterek, "Fransa'yı açıkça ve kesinkes, İsrailli yetkililerin tutumunu ve kararlarını kınamaya çağırıyorum" ifadesini kullandı.

Ramazan boyunca ibadet yerlerine girişe izin verilmemesine Doğu Kudüs'te Şeyh Cerrah Mahallesi'nde Filistinli ailelerin zorla yerinden edilmesinin eklendiğini kaydeden Rouillard, Fransa'nın Birleşmiş Milletler (BM) kararları uyarınca "İsrail hükümeti ve aşırı sağcı grupların aralıksız ve gaddar baskılarını kabul edemeyeceğini" söyledi.

 İSRAİL DEVLETİNE GÜÇLÜ YAPTIRIM ÇAĞRISI

Rouillard, son olayların "adaletsizlik ve kanunsuzluktan beslenen, nihayetsiz çatışmalara yol açarak barış ve güvenliğe izin vermeyen statükonun ötesine gitme zorunluluğunu" hatırlattığının altını çizerek, şunları kaydetti:

"Görevinizin bir parçası olarak, Fransa ve Avrupa Birliği'nin (AB), İsrail devletine karşı güçlü yaptırımlar benimsemesi, Filistin devletinin BM kararlarına uygun olarak 1967 sınırlarıyla tanınması çağrısında bulunuyorum. Sadece adalet barışa olanak sağlayacaktır."

FRANSA'DAKİ MÜSLÜMANLARDAN, ULUSLARARASI TOPLUMA HAREKETE GEÇİN ÇAĞRISI

Öte yandan "Fransa Müslümanları" kuruluşu tarafından yapılan basın açıklamasında, kutsal ramazan ayının son günlerinde Kudüs'te şiddet olaylarının artmasından endişe duyulduğu belirtildi.

Huzur ve barış mekanı olan Mescid-i Aksa'nın şiddete sahne olmasının şok edici olduğu, Filistinlilere karşı polis baskısı ve aşırıcı grupların provokasyonlarının şiddeti tırmandığına dikkat çekilen açıklamada, "Uluslararası toplumu, şiddete ve Filistinli ailelerin haksız şekilde yerlerinden edilmesine bir an önce son verilmesini talep etmeye çağırıyoruz" ifadesi kullanıldı. (HABER MERKEZİ)

 

Öne Çıkanlar