'Full Metall Jacket'ın efsane oyuncusu yaşamını yitirdi

'Full Metall Jacket'ın efsane oyuncusu yaşamını yitirdi
1987 yapımı Full Metal Jacket filminin 'Topçu Çavuşu Hartman'ı olarak tanınan Amerikalı aktör R. Lee Ermey, 74 yaşında öldü.

HABER MERKEZİ- Aktörün menajeri, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Ermey’in zatürre nedeniyle hayatını kaybettiğini belirterek "Hepimiz onu çok özleyeceğiz." ifadesine yer verdi.

Ermey, Stanley Kubrick'in yönetmenliğini, yapımcılığını ve senaristliğini üstlendiği Full Metal Jacket filmiyle Altın Küre adayı olmuştu.

Kansas'ta 1944 yılında dünya gelen aktör, filmde sadece teknik danışman olarak görev alacaktı ancak Kubrick, Ermey’in yeteneğinden etkilenerek "Topçu Çavuşu Hartman" rolünü onu vermişti.

Ermey, 1960'larda ABD Deniz Kuvvetleri'nde bizzat askerdi. Yönetmen Francis Ford Coppola, kendisini savaş filmi Apocalypse Now (1979) için danışman olarak işe aldı ve bir helikopter pilotu olarak rol verdi.

Ermey daha sonra Mississippi Burning (Missisippi Yanıyor), Switchback, gibi düzinelerce yapımda rol aldı. Pixar animasyon Oyuncak Hikayesinde, oyuncak askerlerin liderini seslendirdi. Birçok animasyon filmde rol aldı.


 

Öne Çıkanlar