Futbol maçları seyircisiz oynanmaya devam edecek

Futbol maçları seyircisiz oynanmaya devam edecek
TFF Başkanı Nihat Özdemir, ligleri ertelemenin şu anda gündemde olmadığını söyledi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir, Türkiye futbol liglerinin seyircisiz olarak devam etmesi yönünde alınan kararın devam ettiğini dile getirdi ve ligleri ertelemenin şu anda gündemde olmadığını söyledi.

TFF Başkanı Nihat Özdemir UEFA ile telekonferans yoluyla gerçekleştirilen toplantı sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Telekonferansta başkan Ceferin’in kendilerine bir sunum yaptığını belirten Nihat Özdemir, "55 ülkenin temsilcileri, ağırlıkla başkanları toplantıda yer aldılar. Ceferin, UEFA 2020, Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi takvimi konusunda bir sunum yaptı. Bu sunumun ana maddesi EURO 2020’nin 1 yıl ertelenmesiydi. Eğer işler yolunda gitseydi şampiyona, 12 Haziran’da Roma’da başlayacaktı. Ancak bu yaşanan virüs olaylarının etkisiyle 11 Haziran - 11 Temmuz 2021 tarihleri arasında yapılma kararı alındı. TFF olarak bu karara destek verdiğimizi ilettik. Bu arada UEFA üyesi ülkelerin bu ay sonunda 2 hazırlık maçı vardı. Bizim gibi bütün Avrupa’nın maçları vardı. Maçların haziran ayında oynanması kararı alındı. Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi maç takvimi konusunda da bir çalışma grubu oluşturmuştur. Bunlar da farklı senaryoları bizlere sundular. Bu senaryoların en önemli bölümü ise bütün yerel liglerin, haziran sonuna kadar bitirilmesi için maksimum gayret gösterilmesini ve her şey normal gittiği takdirde her iki finalin de haziran sonu itibarıyla tamamlanması arzulanmaktadır. Bugün UEFA ile yapılan toplantının ana hatları ve alınan kararlar bu şekildedir. Bu UEFA tarafından bütün kamuoyuna açıklanmıştır.

"NİSAN AYININ SONUNA KADAR SEYİRCİSİZ OYNAMAYA DEVAM EDİLECEK"

Liglerin ertelenmesiyle ilgili bir gelişme olup olmadığı yönündeki soruya yanıt veren Nihat Özdemir, "Şu anda alınan kararda bir değişiklik yok. Nisan ayının sonuna kadar maçlar seyircisiz olarak devam edecektir. Bir defa hepimizin bildiği gibi dünyada ve Türkiyemizde çok hareketli zamanlar geçirmekteyiz. Her dakika durum değişiyor. Biz teşekkür ederiz ki, başımızda çok aklı başında olan bir Sağlık Bakanımız ve Bilim Kurulumuz var. Türkiye'yi en az etkileyici şekilde kararlar almaktadırlar. Onlarla devamlı irtibat halindeyiz. Aldığımız her karar, yalnız sahadaki futbolcularımızı, liglerimizi değil, Türkiyemizi ilgilendiren kararlardır. Bizim için en önce gelen Türkiye'dir. Bu yolda biz beraber çalışma programıyla yolumuza devam etmekteyiz" ifadelerini kullandı.

"FİNALLERİN NE ZAMAN OYNANACAĞINA DAİR SENARYOLAR MEVCUT"

UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi finallerinin tarihleriyle ilgili çıkan haberlere ilişkin gelen soruya Özdemir, "Şampiyonlar Ligi'nin finalinin ne zaman oynanacağını, Avrupa Ligi'nin finalinin ne zaman olacağının senaryoları var. Ama bunların hepsi durumlara göre karar verilecek senaryolardır. Tüm Avrupa'daki liglerin başlaması, seyahat ortamının oluşması önceliklidir. Bunların ışığında çalışma grubu takvimi belirleyecektir. Daha büyük olaylara gitmezse koronavirüs olayı, haziran ayı sonuna kadar liglerin ve Avrupa kupalarının tamamlanması beklenmektedir. Şu anda hepsi taslak halinde, biz bunları bilmekteyiz. Resmi bir karar olmadığı için herhangi bir açıklamada bulunmuyoruz" yanıtını verdi.

"TÜRKİYE KORONAVİRÜSİN EN AZ ETKİLEDİĞİ ÜLKE DİYEBİLİRİZ"

Avrupa'daki tüm liglerin ertelenmesinin ardından sadece Türkiye ve Ukrayna'da liglerin devam ettiğinin hatırlatılması üzerine Nihat Özdemir, "Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu'nun çalışması ve bizim devamlı olarak irtibatta olmamız, sorunuzun cevabında var. Verilmiş karar gereğince, liglerimizi devam edilmektedir. Ukrayna oynamaya devam etmektedir, o da karar alabilir. Netice olarak biz Türkiye'yiz. Bir ekibimiz var, çok aklı başında kararlar alıyorlar. Tüm ülkeleri düşündüğümüzde koronavirüsün en az etkilendiği ülke Türkiye diyebiliriz. Sokağa çıkma yasağı gibi bir gelişme yoktur, bununla ilgili Cumhurbaşkanlığı'ndan açıklama yapıldı. Bunlar yalan haberlerdir. Herkesin içi rahat olsun. Her şeyin planlaması yapılmıştır, şu anda herhangi bir değişiklik yoktur. Liglerimiz, açıkladığımız program gereğince devam etmektedir" diye konuştu. (DHA)

Öne Çıkanlar