G7 ülkelerinden Rusya'ya karşı ortak bildiri

G7 ülkelerinden Rusya'ya karşı ortak bildiri
Rusya'nın uluslararası politikaları ‘yasa dışı’olarak nitelendirilirken, ortak mücadele mesajı verildi.

Foto: Reuters


İngiltere'nin başkenti Londra'da bir araya gelen G7 Dışişleri Bakanları yayınladıkları ortak bildiride, Rusya'nın uluslararası politikasını "yasa dışı ve olumsuz" olarak nitelendirdi.

Dünyanın sanayileşmiş 7 ülkesi ve Avrupa Birliği'nin (AB) katılımı ile G7 Dışişleri Bakanları Toplantısı için bir araya gelen bakanlar, ortak bir bildiri yayınladı. Bakanlar, Rusya'nın uluslararası politikalarını "yasa dışı" olarak nitelendirerek, bildiride birlikte mücadele vurgusu yaptı. Rusya'nın "sorumsuz ve istikrarsızlaştırıcı" olarak nitelendirdikleri davranışlarından derinden endişe duyduklarını ifade eden Bakanlar, Kremlin Sarayı'ndan gelen tehdide karşı koymaya yönelik toplu çabaları destekleme sözü verdi.

Bildiride, "Ukrayna sınırlarında ve yasa dışı olarak Kırım'da Rus askeri kuvvetlerinin bulunması, diğer ülkelerin demokratik sistemlerine zarar vermeyi amaçlayan kötü niyetli faaliyetleri ve kötü niyetli siber faaliyetleri nedeniyle Rusya'nın sorumsuz ve istikrarsızlaştırıcı davranış modeline devam etmesinden derin endişe duyuyoruz" ifadelerini yer verildi.

Bakanlar, "Yine de, siber güvenliği ve dezenformasyon alanları da dahil olmak üzere, kurallara dayalı uluslararası düzeni tehdit eden Rus davranışını ele almak ve caydırmak için ortak yeteneklerimizi ve becerilerimizi güçlendirmeye devam edeceğiz" mesajı verdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar