Galatasaray’dan Emre Akbaba, Emre Kılınç ve Babel açıklaması

Galatasaray’dan Emre Akbaba, Emre Kılınç ve Babel açıklaması
'Unutulmamalıdır ki, kadromuzda yer alan her oyuncumuz bizim için birbirinden değerlidir.'

Galatasaray Kulübü yazılı bir açıklama yaparak TRT Spor muhabiri Yağız Sabuncuoğlu’nun kulüpten gidecek futbolcularla ilgili haberlerini sert bir dille yalanladı. Galatasaray’ın açıklaması şöyle:

"Yağız Sabuncuoğlu isimli muhabirin son günlerde sosyal medyadaki kişisel hesapları üzerinden futbol takımımızın oyuncuları ile ilgili tamamen spekülasyona dayalı transfer haberleri sonrası kulübümüz tarafından bir açıklama yapılması gereği doğmuştur.

Transfer dönemi boyunca "özel" başlıklı, gerçek olmayan çok sayıda haberi ile sporcuların isimlerini kamuoyunda sürekli tartışılır hale getiren söz konusu muhabir, son 24 saat içinde mevcut kadromuzda yer alan oyuncularımızdan EmreAkbaba, Emre Kılınç ve Ryan Babel ile ilgili olarak da aslı olmayan iddialarda bulunmuştur.
Kulübümüzün, dün gece peşi sıra ortaya atılan dedikodu temelli bilgilerin aksine, Emre Kılınç ve Emre Akbaba için gelen teklifleri değerlendirmeye alacağına ilişkin herhangi bir kararı yoktur.

Transfer aktif bir süreçtir ve transfer dönemi içinde öngörülen veya öngörülmeyen birçok gelişme yaşanabilir ancak transfer görüşmeleri, bahsi geçen muhabirin sosyal medyadaki hesabında dakikalar içinde güncelleme yaparak sergilediği mizansen gibi gelişmemektedir.

Futbolcumuz Ryan Babel için de iddia edildiği gibi ne Kasımpaşa’dan ne de farklı bir kulüpten, kulübümüze ulaşan bir resmi teklif bulunmaktadır. Galatasaray’ın bu transfere ilişkin Kasımpaşa ile görüşme hâlinde olduğuna dair haber gerçeği yansıtmamaktadır.

Unutulmamalıdır ki, kadromuzda yer alan her oyuncumuz bizim için birbirinden değerlidir.

Bu bağlamda, Sabuncuoğlu’nun dün akşam Galatasaray’ın aktif oyuncuları ile ilgili çok kısa aralıklarla paylaştığı haberlerin dışında, Sparta Rotterdam forması giyen Abdou Harroui isimli oyuncu için kulübüne resmi teklif yaptığı haberi de doğru değildir.

Galatasaray Spor Kulübü olarak, taraftarımızdan ricamız, kulübümüzün kendi kaynakları dışında paylaşılan hiçbir haberi "resmi" bilgi olarak görmemeleri, futbolcularımızın isimlerini, saygınlıklarını ve hem kendi hem de kulübümüzdeki geleceklerini etkileyecek gerçek dışı haberlere itibar etmeyip, kamuoyunda tartışılır hale getirmemeleri yönünde olacaktır."

Öne Çıkanlar