Galatasaray Üniversitesi öğrencilerinden online final sınavı talebi

Galatasaray Üniversitesi öğrencilerinden online final sınavı talebi
Vaka sayılarının yılbaşından itibaren artması öğrencileri de endişelendiriyor. Uzaktan eğitime geçen Galatasaray Üniversitesi'nde öğrenciler final sınavlarının da online olmasını istiyor.

Covid-19 vakalarının artmasıyla birlikte uzaktan eğitime dönen Galatasaray Üniversitesi, final sınavlarını ize yüz yüze yapmaya devam ediyor. Karara itiraz eden öğrenciler ise "#GSÜOnlineFinalİstiyor" diyerek sosyal medyada kampanya başlattı.

Galatasaray Üniversitesi yönetimi, Covid-19 test sonucu pozitif çıkan öğrencilerin sayısının artması üzerine derslerin online yapılması kararı almıştı. Üniversitede vize sınavları da online yapılmıştı.

Öğrenciler, uzaktan eğitimle devam eden derslerin final sınavlarının da online yapılması gerektiğini düşünüyor. Üniversite yönetimi ise finallerin yüz yüze yapılması konusunda geri adım atmıyor.

'MAZERET SINAVI DA AÇILMIYOR'

Yönetim, Covid-19'a yakalanan öğrenciler için mazeret sınavı da açmayıp öğrencileri bütünleme sınavlarına yönlendiriyor. Bütünleme sınavı tarihlerinde Erasmus programıyla yurt dışına gidecekleri için bu sınavlara giremeyecek öğrenciler için de çözüm yolu sunulmuyor.

Üniversite yönetiminin tavrı sebebiyle semptom gösteren öğrencilerin test olmaya çekinir hale geldiğini söyleyen öğrenciler, sosyal medyada "#GSÜOnlineFinalİstiyor" diyerek kampanya başlattı.

Öğrenciler, paylaşımlarında, e-posta adreslerini ve Twitter hesaplarını engelleyen, seçilmiş Öğrenci Konseyini muhatap almayan üniversite yönetimine tepkilerini dile getirdi. Final sınavlarının online yapılmasını istedi.

Öne Çıkanlar