Gardiyandan darp edilen tutuklunun annesine: Hakim de savcı da biziz

Gardiyandan darp edilen tutuklunun annesine: Hakim de savcı da biziz
'Bir anne olarak tek talebim adalet. Onlar bizim canlarımız, onurumuz. Halkımız için mücadele veriyorlar. Kimseyi öldürmediler, hırsızlık yapmadılar...'

Hanife Molla, tutuklu oğlu Mustafa Molla’nın darp edilmesine ilişkin ‘Suç duyurusunda bulunacağım’ dediği gardiyanlardan, ‘Burada hakim de savcı da biziz’ cevabını aldı.

İstanbul’da "örgüt üyeliği" ve "örgüt propagandası" iddialarıyla Temmuz 2018’de gözaltına alınan Mustafa Molla, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak Silivri 6 Nolu Cezaevi’ne gönderildi. 12 yıl hapis cezası verilen Molla, Bolu F Tipi Kapalı Cezaevi’ne sevk edildi. 7 Temmuz’da oğlunun görüşüne giden Hanife Molla, oğlunun vücudunun morluklar içerisinde olduğunu gördü. Oğluna durumunu sorduğunda, 28 Haziran’da 8 gardiyan tarafından darp edildiğini öğrendi.

‘DARP RAPORU VERMEMİŞLER, REVİRDEN YERDE SÜRÜKLEYEREK KOĞUŞA GÖTÜRMÜŞLER’

Mezopotamya Ajansı’ndan Ferhat Çelik’e konuşan Molla, oğlunun gardiyanlar tarafından tek başına havalandırmaya çıkartıldığını ve 8 gardiyan tarafından darp edildiğini kendisine aktardığını söyledi. Oğlunun 29 Haziran’da da hastaneye gidip darp raporu almak istediğini ancak gardiyanlar tarafından tekrar darp edildiğini ifade eden anne Molla, "Oğlumun ısrarı neticesinde revire kaldırıyorlar. Revirdeki doktor oğluma müdahale etmiyor. Oğlum doktordan darp raporunun verilmesini istiyor ama doktor veremeyeceğini söylüyor. Mustafa boğazının ağrıdığını belirterek, bunun için ilaç istiyor. Doktor bunu da vermiyor ve oğlumu o halde koğuşa gönderiyor. Oğlum o şekilde revirden çıkarılıp yerden sürüklenerek koğuşuna götürülüyor" dedi.

‘HER TARAFI MORLUK İÇİNDEYDİ’

Yaşanan darptan sonra da oğluna iletişim yasağının verildiğini bu nedenle hiçbir şekilde oğluyla iletişime geçemediğini ifade eden Hanife Molla, "Oğlumun telefon etmemesi üzerine 7 Temmuz’da ziyaretine gittim. Bütün yaşananları o zaman bana anlattı. Görüşmede sadece gömleğini kaldırdı ve bütün vücudu morluk içindeydi" diye konuştu.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞINI SÖYLEDİĞİ GARDİYANLAR: BURADA HAKİM DE SAVCI DA BİZİZ

Görüşmeden sonra cezaevi savcısıyla görüşmek istediğini belirten Molla, şöyle devam etti:

"Gardiyanlar ‘Burada savcı yok. Niçin arıyorsun, soruyordun?’ dediler. Ben de ‘Hakkınızda suç duyurusunda bulunacağım. Oğlumu darp etmişsiniz’ dedim. Bana ‘Burada hakim de biziz, savcı da biziz’ şeklinde karşılık verdiler. Ben de ‘yasal haklarımı kullanacağım’ dedim ve savcının nerede olduğunu söyledim. Savcının merkezde olduğunu söylediler. Ben de merkeze gittim ve orada bir savcı ile görüştüm. Sağolsun bizimle ilgilendi. Ben de yaşananları olduğu gibi anlattım, gardiyanlar ve doktor hakkında suç duyurusunda bulundum."

‘BÜTÜN TUTUKLULAR AYNI DURUMDA’

Cezaevinin kendi suçlarını örtbas etmek için bir rapor bile vermediğini ifade eden Molla, sadece oğlunun değil cezaevinde bulunan bütün tutukluların bu tür hak ihlallerine maruz kaldığını söyledi. Tutukluların tek istediği şeyin yasal haklarının verilmesi olduğunu belirten Molla, "Oğluma sürekli iletişim yasakları veriliyor. Oğlumun başına bir şey gelirse bunu hiç öğrenemeyeceğiz. Bütün çocuklarımız aynı konumda. Haklarını dahi arayamıyorlar. Biz hakkımızı nereden arayalım?" diye sordu.

ANNELERE ÇAĞRI: EVLATLARIMIZ BİZİM ONURUMUZ, KİMSEYİ ÖLDÜRMEDİLER, HIRSIZLIK YAPMADILAR

Oğlunun 3 yıldır cezaevinde olduğunu belirten Molla, oğlu hakkında şu ana kadar çok sayıda soruşturmanın açıldığını söyledi. Bu şekilde oğlunun infazının da yakıldığını belirten Molla, "Soruşturmalar da o kadar saçma ki. Örneğin her tutuklunun iletişim hakkı ve kitap alma hakkı var. Ama Mustafa’ya verilmiyor. Oğlum dilekçe yazıp ‘kitap istiyorum’ diyor. Bundan dolayı hakkında soruşturma açılıyor ve cezalar veriliyor. Bu şekilde oğlumun infazını da yaktılar. Bir anne olarak tek talebim adalet. Devlette adalet kalmadı ama ilahi adalet varsa bunun sorulmasını istiyorum. Özgür tutsak annelerine sesleniyorum. Gelin birleşelim ve evlatlarımızı yalnız bırakmayalım. Onlar bizim canlarımız, onurumuz. Onur için, halkımız için mücadele veriyorlar. Kimseyi öldürmediler, hırsızlık yapmadılar. Onlar onur mücadelesi veriyor. Gelin anneler birleşelim ve evlatlarımızın arkasında duralım" dedi.

Konuya ilişkin aranan cezaevi yönetimi ise herhangi bir bilginin verilemeyeceğini ifade etti.

Öne Çıkanlar