Gardiyanlar intihara sürüklenen ve hücreye konulan tutukluların yanına ip ve jilet bıraktı!

Gardiyanlar intihara sürüklenen ve hücreye konulan tutukluların yanına ip ve jilet bıraktı!
Silivri’den ailesini arayan Ercan Morkoç, diğer tutukluların hücreye konulduğunu, gardiyanların yanlarına ip ve jilet bıraktığını belirtti.

Silivri 5 No’lu L Tipi Kapalı Cezaevi’nde 60 gardiyanın baskı ve işkencesi sonucu bir mahkumun öldüğü, 5 tutuklunun akıbetinin ise henüz bilinmediği olayla ilgili gelişmeler devam ediyor. İntihara sürüklenen tutuklanan Ercan Morkoç'un  koğuşa ip ve jilet bırakan gardiyanların "Ölmediniz, şimdi kendinizi tekrar kesin" dediği öğrenildi. Bu arada İşkencenin ardından intihara sürüklenen Çoşkun Ağca, Tolga Okçu, Abdulmenav Çetin, H. Masal ile Ali adlı tutukluya dair bilgiye ulaşılmazken, Halil Kasal adlı tutuklunun ise yoğun bakımda olduğu bilgisine ulaşıldı.

AMBULANSLA İZMİR’E SEVK EDİLDİ

Çocuklarının intihara sürüklendiğini öğrenen Ağca’nın ailesi Silivri Cezaevi’ne avukat gönderdi. Cezaevi idaresi ile görüşen aile avukatına idare, Ağca’nın İzmir 2 No’lu F Tipi Kapalı Cezaevi’ne ambulansla zorla sevk edildiğine dair bilgi verdi. Ağca’nın annesi Fatma Ağca, İzmir Cezaevi’nden bir gardiyanın kızını aradığını ve aynı bilgiyi verdiğini aktardı. Halil Kasal’ın annesi Beyaz Kasal da çocuğunun İzmir’e sevk edildiğini ve şu anda hastanede olduğunu aktardı. Anne Kasal, çocuğunun hangi hastanede olduğuna dair bilgiye ulaşamadığını kaydetti. Anne Kasal, ayrıca yol parası olmadığı için çocuğunu görmeye gidemediğini belirtti.

İP VE JİLET BIRAKILMIŞ

Aynı cezaevinde bulunan Ercan Morkoç’un da intihara sürüklendiği öğrenildi. Bu gün ailesini arayan Ercan Morkoç, Orhan Hacıoğlu, Abdulmenav Çetin, H. Masal, Tolga Okçu’nun hastaneye götürüldüğü ve daha sonra karantina koğuşunda kaldığı bilgisini paylaştı. Morkoç, Hacıoğlu, Çetin, Masal, Okçu ve Ali adındaki tutukluların kaldığı koğuşa ip ve jilet bırakıldığını ve gardiyanların, "Ölmediniz, şimdi kendinizi tekrar kesin" dediğini aktardı.
Morkoç, ayrıca söz konusu tutukluların ölüm orucuna girdiğini de paylaştı.

Öne Çıkanlar