Gardiyanlardan tutuklulara: Sizi nasıl geberteceğimizi iyi biliyoruz

Gardiyanlardan tutuklulara: Sizi nasıl geberteceğimizi iyi biliyoruz
Adalet Bakanı’na seslenen baba Yıldırım 'Bu çocukların hepsi üniversite öğrencisi. O kadar hırsız, tecavüzcü, katili bıraktınız ama bu öğrencileri bırakmadınız' diye isyan etti.

Kırşehir E Tipi Kapalı Cezaevi’nde ayakta sayım ve kaba dayak gibi hak ihlallerine karşı 19 Mayıs’ta 12 arkadaşıyla birlikte açlık grevine başlayan Cumali Yıldırım, 16 Eylül’de Kayseri Bünyan 1 No’lu T Tipi Kapalı Cezaevi’ne sevk edildi. Yıldım, Coronavirus nedeniyle sevk edilen Feyyaz Gülsoy, Ali Saday ve Emrah Kına ile birlikte karantinada tutuluyor. Yıldırım, haftalık telefon görüşmesinde cezaevinde maruz kaldıkları hak ihlallerini aktardı.

ÇIPLAK ARAMAYI REDDEDİNCE SALDIRI VE TEHDİT

Mezopotamya Ajansı’ndan Ömer Akın’ın haberine göre Yıldırım, 20 gündür karantinada olduklarını belirterek, kendilerine televizyon, radyo ve gazetelerin verilmediğini aktardı. Yıldırım, cezaevine götürüldükleri ilk gün çıplak aramaya maruz kaldıklarını, reddetmeleri üzerine saldırıya uğradıklarını belirterek, gardiyanların "Üniformayı çıkarırsak sizi nasıl geberteceğimizi iyi biliyorsunuz" tehditlerine maruz kaldıklarını söyledi.

BABA YILDIRIM: SABAH AKŞAM MAHKUMLARI DARP ETMEK İNSANLIK SUÇU DEĞİL Mİ?

Yıldırım’ın babası Hasan Yıldırım (65), oğlunun Kırşehir E Tipi Cezaevi’nde işkenceye maruz kaldığını ve buna karşı açlık grevi başlattığını hatırlatarak, "Çocuklarımız başka cezaevine sürgün edildi ama buna rağmen hukuksuzluklar devam ediyor. Hala ayakta sayım ve kaba dayak gibi işkencelere maruz kalıyorlar. Aradan bunca zaman geçmesine rağmen hala müşahede hücresinde tutuluyorlar. 21. Yüzyıl Türkiye’sinde yaşıyoruz. Her sabah ve her akşam 4 mahkûmu darp etmek insanlık suçu değil mi? Hani adalet nerede?" diye sordu.

ADALET BAKANI'NA SESLENDİ: BU ÇOCUKLAR ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ

Adalet Bakanı’na seslenen baba Yıldırım, "Hani siz diyorsunuz ya ‘adalet terazisi olmalıdır’ diye. O zaman cezaevlerindeki işkenceye ve zulme ‘dur’ deyin. Bu çocuklar hepsi üniversite öğrencisidir. O kadar hırsız, tecavüzcü, katil, tefeci, uyuşturucu zanlılarını bıraktınız ama bu öğrencileri bırakmadınız. Bari cezaevinde işkence ve zulüm edilmesin çocuklarımıza" diye konuştu.

Mezopotamya Ajansı’nın olaya ilişkin telefonla aradığı Kayseri Bünyan 1 Nolu T Tipi Cezaevi idaresinin, iddialara cevap vermeyeceklerini ve bakanlık üzerinden bilgi alınması gerektiğini söylediği aktarıldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar