Gardiyanların fiziki ve psikolojik şiddetine maruz kalan tutuklu açlık grevinde

Gardiyanların fiziki ve psikolojik şiddetine maruz kalan tutuklu açlık grevinde
Diyarbakır T Tipi Cezaevi'nde tutulan Kurbani Özcan, gardiyanların fiziki ve psikolojik şiddetine karşı 15 gündür açlık grevinde olduğu aktarıldı.

Diyarbakır 3 No'lu T Tipi Kapalı Cezaevi’ndeki bulunan adli tutuklu Kurbani Özcan, gardiyanların fiziki ve psikolojik şiddetine karşı çıkması nedeniyle 20 gündür tek kişilik hücrede tutulduğunu ve 12 Temmuz'dan bu yana açlık grevinde olduğunu ailesine aktardı. Oğluyla telefonla görüşen Gülan Ateş (65), "Cezaevi gardiyanları oğlumu sürekli darp ediyor ve psikolojik baskı uyguluyor. Daha önce parmaklarını kırdılar ve gardiyanlar oğluma ‘buradan ölün çıkacak’ tehdidinde bulundular" dedi. 

AİLE ENDİŞELİ

Oğlu Özcan’ın hayatından endişe duyduğunu belirten Ateş, "Oğlumun can güvenliği yok, gardiyanların ölüm tehdidiyle karşı karşıya. Oğluma insan muamelesi yapmıyorlar, sürekli baskı altında. Oğluma, para, elbise ve kitap yolladım. Ama bir aydır halen vermemişler" diye konuştu. 

NE OLMUŞTU?

Özcan, 7 Mayıs tarihinde ailesiyle yaptığı haftalık görüşmesinde gardiyanlar tarafından darp edildiğini, el parmaklarının kırıldığını aktarmıştı. Aile bunun üzerine İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şubesi, Diyarbakır Barosu ve Özgürlük için Hukukçular Derneği'ne (ÖHD) başvuruda bulunmuştu. Baro, İHD, ÖHD ve Ceza İnfaz Sisteminde Sivil Toplum Derneği'nin (CİSST) oluşturduğu heyet, 10 Mayıs’ta Özcan'la görüşme gerçekleştirmek istemiş ancak cezaevi yetkilileri izin vermemişti. Özcan, 4 Haziran’da da ailesine gardiyanlarca ölüm tehdidine maruz bırakıldığını aktarmıştı. (MA)

Öne Çıkanlar