Garê’de KDP’ye ait drone düşürüldü

Garê’de KDP’ye ait drone düşürüldü
Federe Kürdistan Bölgesi’nin Garê bölgesinde, KDP’ye ait drone düşürüldüğü belirtildi.

Türkiye’nin Kürdistan Demokrat Partisi’nin (KDP) ortaklığında Federe Kürdistan Bölgesi’ne yönelik 17 Nisan’da başlayan saldırıları, 20’nci gününde birçok noktada şiddetli çatışmalarla sürüyor. Fırat Haber Ajansı’nda yer alan haberde, 4 ve 5 Mayıs’ta bölgede yaşanan çatışmaların bilançosu verildi. 
 
3 ASKER YAŞAMINI YİTİRDİ
 
Türkiye ve KDP’nin istediği sonucu alamadığı ve kimyasal silah saldırılarını sürdürdüğü açıklamada, bölgede son 3 günde yaşanan çatışmalarda, 3 askerin yaşamını yitirdiği, bir askerin yaralandığı bilgisine yer verildi. 
 
Açıklamada, 4 Mayıs’ta Zap’ta bulunan Kurojahro bölgesinde 2 helikopterin darbelendiği, aynı bölgede 5 Mayıs’ta ise yaşanan çatışmalarda 1 askerin, Çiyareş bölgesinde 2 askerin yaşamını yitirdiği belirtildi. Askerlerin yaşamını yitirmesinin ardından Şehîd Şahîn, Kurojahro, Karker bölgelerinin yoğun bir şekilde kimyasal silahlarla bombalandığını kaydedildi. 
 
BOMBARDIMAN
 
4 Mayıs’ta ise KDP denetimindeki Akrê ilçesine bağlı Bakırman nahiyesindeki askeri üsten kaldırılan dronun, Garê bölgesinde düşürüldüğü bilgisine yer verildi. Daha sonra dronun düşürüldüğü bölgenin savaş uçaklarıyla yoğun bir şekilde bombalandığı belirtildi. (MA)
 

Öne Çıkanlar