Garibe Gezer zılgıtlar eşliğinde defnedildi

Garibe Gezer zılgıtlar eşliğinde defnedildi
Kandıra Cezaevi’nde şüpheli bir şekilde hayatını kaybeden Garibe Gezer, Dargeçit'te zılgıtlarla defnedildi.

Kandıra Cezaevi’nde şüpheli bir şekilde hayatını kaybeden Garibe Gezer, Dargeçit'te zılgıtlarla defnedildi. Ağabeyi Emin Gezer, "Dik duracağız" derken, anne Halime Gezer "O Kürdistan'ın Garibe'si" dedi.

Sistematik işkence gördüğü ve tecavüze uğradığı Kandıra 1 Nolu F Tipi Kapalı Cezaevi’nde şüpheli bir şekilde yaşamını yitiren Garibe Gezer’in cenazesi Mardin Havalimanından alındıktan sonra onlarca araçla konvoy eşliğinde Dargeçit ilçesine getirildi. Yol boyunca polisin kontrol noktaları kuruldu ve araçların önü kesilen cenaze konvoyu Dargeçit ilçesine ulaştığı andan itibaren yollara çıkan yüzlerce kişi tarafından alkış ve zafer işaretleri karşılandı. Cenaze kalabalığın arasında yıkanmak üzere Seyit Hasan Camisine getirildi. Cami önünde toplanan yüzlerce kişi "Şehîd na mirin" ve "Ey şehîd xwîna te erde na mîne" sloganları attı. Cenazeyi kadınlar araçtan omuzlarına aldıkları sırada kitle alkış ve sloganlar ile eşlik etti.

'DİK DURACAĞIZ'

Cenazenin gelmesi ile birlikte cami önünde bekleyen Gezer'in polis kurşunu ile vurulması sonucu felç bırakılan ağabeyi Mehmet Emin Gezer, kitleye "Ağlamayacağız. Dik duracağız. Kimse sanmasın cenazemiz yerde kalacak. Cenazemiz yerde kalmayacak" diye hitap etti. Cami önünde bekleyenlere hitap eden anne Halime Gezer, ağlamayacaklarını belirterek, gelenlerin hepsine teşekkür etti.

ZILGITLAR SUSMADI

Gezer’in cenazesi kadınlar tarafından yıkanırken, dışarıda bekleyen kitle zafer işaretleri eşliğinde slogan ve zılgıt atmayı sürdürdü.

Yıkanan cenaze daha sonra defnedilmek üzere Seyit Hasan Mezarlığı'na doğru kadınların omuzunda taşındı. Kadınlar sloganlar ve zılgıtlarla cenazeyi mezarlığa getirirken, mezarlık içine sınırlı sayıda kişinin girmesine izin verildi. Ancak kitle engelleme girişimini umursamadan mezarlığa girdi.

Gezer’in cenazesi defnedileceği yere getirilirken, yakınları "Buka Kurdistane" şarkısı söyledi. Cenaze daha sonra dini vecibeleri yerine getirilerek 6-8 Ekim Kobanê eylemlerinde katledilen ağabeyi Bilal Gezer'in yanına zılgıtlar eşliğinde defnedilirken, anne Gezer mezar başında ağıt yaktı.

Burada kitleye seslenen anne Gezer, "O sadece benim Garibe'm değil. O Kürdistan'ın Garibe'si" diye seslendi.

Defin işleminin ardından kitle sloganlar eşliğinde taziye evine geçti. (MA)

Öne Çıkanlar