Garip, çirkin, mitolojik ya da yepyeni bir şey: Sınır

Garip, çirkin, mitolojik ya da yepyeni bir şey: Sınır
İran asıllı İsveçli yönetmen Ali Abbasi'nin 'büyülü gerçekçilik' estetiğiyle güzellik, çirkinlik, ötekilik, tuhaflık ve farklılık kavramlarını masalsı bir üslupla anlattığı filmi vizyonda.

Bu hafta 1'i yerli 6 film vizyona girdi. Haftanın en iyileri biri masalsı bir biçimde anlatılan bir hikaye olan 'Sınır' diğeri de sevilen masaldan uyarlanan 'Aladdin' oluyor. 

ALADDİN

Bir varmış, bir yokmuş... Şahane masal sinema perdesine çıkıyor. Yönetmen Guy Ritchie. Cin rolününde Will Smith'i izliyoruz. Büyülü mağara, sihirli lamba, cin, prenses, çöl, saray, müzik... Bir süre masallara tutunarak, umuda sarılarak keyifle izlenebilecek bir film. Mena Massoud, Marwan Kenzar ve Navid Negabhan oyuncu kadrosunda.
 


AYKUT ENİŞTE

Cem Gelinoğlu, Ali Kundilli’den yeni bir iş. Senaryoda Giray Altınok kalemi de var. Kendi halinde sürdürdüğü hayatı, parasının çalınmasıyla allak bullak olan Aykut’un üzerine bir de tanımadığı bir kadının sevgilisi rolünü üstlenmesiyle birlikte yaşanan karmaşanın komedisini Onur Bilgetay yönetiyor. Melis Babadağ, Müfit Kayacan ve Ali Erkazan da kadroda.
 


SINIR

Ali Abbasi’nin ikinci uzun metraj filmi Cannes’ten "Belirli Bir Bakış" ödülü aldı. John Ajvide Lindqvist’in Gräns adlı öyküsünden uyarlanan filmde; bilinen ve ezberlenen "aşk masalı"ndan veya "süperkahraman hikayeleri"nden tamamen farklı bir deneyim ortaya koyuluyor. Suçluları yaydıkları koku sayesinde tespit eden güvenlik görevlisi Tina ile bir anda Tina’nın hayatına giren Vore’nin ortak bir kaderi var: İskandinav mitolojilerine konu olan bir trol olmak... Eva Melander ve Eoro Milonoff’un başrolü paylaştığı film, haftanın en iyilerinden.
 


KARANLIK LANET

İstismara uğramış biri görme engelli diğeri yaşayan ölü iki genç kız... Korku türünün örneği gibi gözüken film aslında ortak kaderi paylaşan kimsesiz iki kadının kendilerini ve birbirlerini keşfetme hikayesini mercek altına alıyor. Kanlı sahneler var elbette ancak geçmişlerinde yaşadıkları karanlık olayların gölgesinde kalan iki ruhun dokunaklı ilişkisi çok daha baskın. Justin P. Lange tarafından yönetilen filmde Nadia Alexander, Toby Nichols, Karl Markovics, Sarah Murphy-Dyson gibi isimler rol alıyor.
 


ACEMİ KAŞİFLER GÖREVİMİZ KOCAYAK 

Pierre Gréco ve Nancy Florence Savard’ın yönetmen koltuğunu paylaştığı animasyonda acemi dedektif Nelly ile üniversitede asistanlık yapan Simon’un "kocaayak" efsanesini araştırma macerası konu ediliyor. Kanada yapımı animasyon ailece izlemek isteyenler için ideal bir seçim.
 


ŞEYTANIN KAPISI

İrlanda Katolik kilisesinin yüzyıllar boyunca gayrimeşru hamile kalan, hasta gözüyle bakılan genç kadınları alıkoyduğu gerçeğinden hareket eden film, bu dramı korku unsurlarıyla birleştiriyor. 60’lı yıllarda mucizevi bir olay nedeniyle 2 rahibin yurda gelmesi sonrası yaşananları anlatan filmi Aislinn Clarke yönetiyor.
 

 

Öne Çıkanlar