Garo Paylan: Erdoğan'a ekonomi karnemiz sıfır; çalışanlar bile sefalet çekiyor

Garo Paylan: Erdoğan'a ekonomi karnemiz sıfır; çalışanlar bile sefalet çekiyor
HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Garo Paylan, Cumhurbaşkanlığı tek adam rejiminin ekonomi karnesini açıkladı. Paylan, 'İyiye giden tek bir şeyin bile olmadığını' belirtti.

ARTI GERÇEK- Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ekonomi Komisyonu’ndan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Garo Paylan, üçüncü yılını dolduran Cumhurbaşkanlığı tek adam rejiminin sadece ekonomik karnesini açıkladı. Paylan, ARTI TV yayınına katılarak, bu karneyi nasıl verdiklerini anlattı. 

Paylan, ekonomi dışındaki alanlarda da ülkenin kötü yönetildiğini belirterek "HDP'de komisyon olarak sadece ekonomiye baktık ve Erdoğan'ın 3 yıllık karnesini çıkarttık. Erdoğan bu üç yılda kaynakları saraylara yani şatafata, savaşlara ve yandaşlara aktardı. Halkın payına düşense yoksulluk, işsizlik ve sefalet oldu. Ülkemiz de enflasyon, faiz ve kur sarmalına girdi. Erdoğan 3 yılın sonunda 'uçuracağım' dediği ekonomiyi batırdı" diye konuştu. 

Paylan, "Erdoğan 3 yıl önce Türkiye toplumuna 'Yetkiyi bana verin, ben ekonomistim, Türkiye'yi uçuracağım' diye vaatte bulundu. Halk da maalesef yüzde 51'le ona inandı. Bizse tek adam rejimine geçilirse hem huzurumuzu, hem refahımızı kaybederiz diye muhalefet ettik. Üç yılın sonunda hem huzurumuzu hem refahımızı kaybettik. Karnemizde Erdoğan'ın 3 yıl önceki seçim sürecinde ve seçim bildirgesindeki söylediklerine baktık. 'Yetkiyi bana verin' diyen Erdoğan kasanın başına damadını oturttu. Yalnızca bu 3 yılda Merkez Bankası'nın kasasını boşalttı. Yani 128 milyar doları uçurdu Erdoğan ve damadı" ifadelerini kullandı.  

"Bunun yanında ekonomiyi dengeleyen kurumları işlevsiz hale getirdi. Merkez Başkanı başkanlarını, TÜİK başkanlarını görevden aldı. Bu kurumları çökertti. Ekonomi büyüyecek dedi, büyüyen bir avuç yandaş oldu. Halk ise yoksullaştı" diyen Paylan, ekonominin çarklarının durmaz hale geldiğini söyleyerek, Erdoğan'ın 3 yıl önceki iddiasının aksine enflasyonun ve faizlerin patladığını, döviz kurunun uçtuğunu, Türk lirasının pul olduğunu vurguladı. 

Açlık sınırının 2 bin 865 TL olduğunu dile getiren Paylan, asgari ücretin bu rakamın altında olduğunu ve çalışanların bile sefalet çektiğini belirtti. 

Çiftçi ve esnafın borç yükü altında ezildiğini, yurttaşların kredi borçlarının iki katına çıktığını, temel ihtiyaç maddelerinin en az iki katı daha pahalı hale geldiğini ve milyonlarca kişinin daha işsiz kaldığını söyleyen Paylan, tüm bunların sadece 3 yılda gerçekleştiğini hatırlattı. 

Paylan, "Erdoğan'a ekonomi karnemiz sıfır. Ama eksi bir not olsa onu vermek isterdik. Bu karanlık dönemin bir an önce bitmesi gerekiyor. Tek adam rejimi devam ettiği müddetçe yurttaşlarımız yoksullaşmaya ve işlerini kaybetmeye devam edecekler" dedi. 

Öne Çıkanlar