Gazeteci Avşar: Tehdit ediliyorum

Gazeteci Avşar: Tehdit ediliyorum
Gazeteci Seyhan Avşar 'Barış Duyu’nun 16 kilo eroinle yakalandığı ve uzun yıllardır istihbarata çalıştığını yazdığım için' tehdit edildiğini söyledi.

Gazeteci Seyhan Avşar sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla tehdit edildiğini açıkladı. Avşar, "Alaattin Çakıcı’nın adamlarından Barış Duyu’nun 16 kilo eroinle yakalandığı ve ifadesinde uzun yıllardır istihbarata çalıştığını yazdığım için tehdit ediliyorum" ifadelerini kullanırken, pazartesi günü suç duyurusunda bulunacağını da kaydetti.

Gazeteci Avşar, başına herhangi bir şey geldinde sorumluların belli olduğunu da belirtti. Avşar'ın paylaşımı şöyle:

"Alaattin Çakıcı’nın adamlarından Barış Duyu’nun 16 kilo eroinle yakalandığı ve ifadesinde uzun yıllardır istihbarata çalıştığını yazdığım için tehdit ediliyorum. Pazartesi suç duyurusunda bulunacağım. Ancak başıma bir şey gelirse sorumluları bellidir bilinsin isterim."

Avşar, Halk TV'de yer alan haberinde şu ifadelere yer vermişti:

"Vergi borcu olduğu için bu şahısla uyuşturucu değil tarihi eser kaçakçılığı işine girdiğini ve Yüksekova’ya bu nedenle gittiğini iddia eden Duyu, "Gece geç vakitte Yüksekova'ya vardık. Bana o gece burada kalmamı ertesi gün yola çıkmamı söyledi. İstanbul'a vardığımda ise whatsapp'tan durum paylaşmamı İstanbul'a ulaştığımı oradan anlayacağını söyledi. Ben sabah 08.45’te otelden ayrıldım. Çılbır Köyüne doğru yola çıktım. Arabada bir sorun var mı diye sordum. ‘Başkanım arabanın içinde öyle bir yere sakladım ki arabayı sökseler bulamazlar’ dedi" ifadelerini kullandı.

‘Emniyet müdürüyle röportaj yapacaktım’

"Ben de rahatlıkla nasılsa aracımda tarihi eser var diye rahat bir şekilde hareket ettim" diyen Duyu, "Van iline gittim. Emniyet müdürümüz Atanur Aydın'a uğrayıp gazetemiz adına röportaj yapacaktım. Kendisi orada olmayınca yoluma devam ettim. Bitlis'te polis uygulamasına yaklaşırken yanımdan bir sivil araç geçti. Noktada durduruldum. Önden iki tane polis memuru durdu. Beni gözaltına aldılar. Daha sonra bana ‘senin aracında 49 paket eroin çıktı’ dediler" ifadelerini kullandı.

‘İstihbarat teşkilatının içindeyim’

2002 yılından beri istihbarat teşkilatının içinde olduğunu aktaran Duyu, "Alaattin Çakıcı'nın Kartal Eğitim Araştırma Hastanesinde tedavi gördüğü dönemde hastaneyi bastım, burada kendisine suikast yapılacağını söyledim. O dönemde gazeteci Can Dündar'a düzenlenen silahlı saldırıları benim düzenlediğim iddia edildi. Ben İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun emri ile işkence gördüm" dedi.

‘Süleyman sıkıntı yaşarsa sıkıntı yaşatır’

Süleyman Soylu’ya mektup yazdığını belirten Duyu, "Biz kendisi ile eski baba dostuyuz. 4 ay sonra bakan beyin bana işkence yapılması şeklinde bir talimat vermeyeceği yönünde bir telkin geldi. 2018 Mart ayında yine Süleyman beyin bizler ile ilgili olumsuz söylemleri dolayısıyla kendisine çok ağır ifadeler içeren bir mektup yazdım. O mektuptan sonra babam ziyaretime geldi, Süleyman Bey'in babası olan Hasan Soylu'nun bana, ‘Süleyman'a mektup yazıyormuş. Bu mektuplar UYAP’a işleniyor. Süleyman sıkıntı yaşarsa sıkıntı yaşatır’ dediğini söyledi. Yüksek ihtimal ile bu tuzağı bana İçişleri Bakanı Süleyman Soylu kurmuştur. Ben suçsuzum, beraatimi ve tahliyemi talep ediyorum" dedi."

Öne Çıkanlar