Gazeteci Ahmet Kanbal hakkında takipsizlik kararı

Gazeteci Ahmet Kanbal hakkında takipsizlik kararı
Gazeteci Ahmet Kanbal hakkında, yaptığı haberler ve sosyal medya paylaşımları gerekçesiyle başlatılan bir soruşturmada daha takipsizlik kararı verildi.

Mezopotamya Ajansı (MA) muhabiri Ahmet Kanbal hakkında, Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 10 Mart 2022’de yaptığı haberler ve sanal medya paylaşımları gerekçesiyle "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" iddiasıyla başlatılan soruşturmada takipsizlik kararı verildi. Mardin’de tecavüz faili uzman çavuşlara ilişkin haberler, kayyım dönemine dair kimi usulsüzlük haberleri, 15 Şubat gerekçesi ile yapılan ev baskınları, Mardin Valiliği’nin Kürtçe tiyatro yasağına ilişkin haberlerin sosyal medyada paylaşılması, Kanbal’a suçlama olarak yöneltildi. 

Ayrıca Kanbal’ın sosyal medya hesabından asker ve polisler tarafından öldürülen Ceylan Önkol, Uğur Kaymaz, Hacı Lokman Birlik ve Suriyeli Ali El Hemdani’ye ilişkin paylaşımlar ile AKP Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un artan döviz kurlarına dair açıklamasını eleştirmesi de suçlama konusu yapıldı.

SUÇ UNSURU BULUNMADI

Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, suçlama konusu yapılan paylaşımlarda suç unsurunun bulunmadığı belirtilerek, kovuşturma yapılmasına yer olmadığı yönünde karar verildi.

Öne Çıkanlar