Gazeteci Murat Kuseyri yaşamını yitirdi

Gazeteci Murat Kuseyri yaşamını yitirdi
Gazeteci Murat Kuseyri (66) yaşadığı ağır sağlık nedeniyle Stockholm’de tedavi gördüğü hastanede bu sabah hayatını kaybetti.

Uzun yıllardır İsveç’de yaşayan Murat Kuseyri (66) tedavi gördüğü Stockholm’deki hastanede bu sabah saat 05.00'te yaşamını yitirdi. Yaşadığı ülkenin gündemini yakından takip edip Evrensel, Yeni Özgür Politika Gazetesi, ANF olmak üzere birçok muhalif medyaya çalışan Kuseyri, kansere yakalanmasının yanı sıra son bir buçuk yıldır beyin tümörü tedavisi görüyordu.

Hastalığı nedeniyle kısa bir süre önce gazetecilik çalışmalarına ara vermek zorunda kalan Kuseyri, vasiyetinde cenaze töreni yapılmasını istemedi ve organlarını bağışladı.

17 Nisan 1955'te Adana'da doğan Kuseyri,  12 Eylül darbesinin ardından TDKP davasından yargılandı, 1990'lı yılların başında ise İsveç'e gitmek zorunda kaldı.

Kuseyri, hastalığının ağırlaştığı mayıs ayından sonra da durumunu arkadaş çevresinden gizledi. Kimsenin duyup üzülmesini istemiyordu. Kısa bir süre içinde, ani şekilde kimsenin haberi olmadan ölebileceğini düşünüyordu. Bu nedenle ziyaret edilmeyi de istemedi.

Evrensel Gazeteci Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat, sanal medya hesabından yitirdikleri Kuseyri’ye dair "İsveç muhabirimiz, arkadaşımız, canımız Murat Kuseyri hayatını kaybetti. Evrensel'in bütün hikâyesinde vardı. İsveç'teki gözümüz, kulağımızdı. Emeği büyük, değeri tartışılmaz. Vasiyetinde organlarını bağışladı ve cenaze töreni yapılmasını istemedi" mesajı paylaştı.

Öne Çıkanlar