Gazeteci Sibel Hürtaş ikinci kez hakim karşısına çıkacak

Gazeteci Sibel Hürtaş ikinci kez hakim karşısına çıkacak
Sosyal medya paylaşımları nedeniyle haklarında dava açılan Artı TV Ankara Temsilcisi Sibel Hürtaş ile gazeteci Hayri Demir’in de aralarında olduğu 11 kişinin 2. duruşması yarın görülecek.

ARTI GERÇEK- Sosyal medya paylaşımları nedeniyle haltarında dava açılan Artı TV Ankara Temsilcisi Sibel Hürtaş ile gazeteci Hayri Demir’in de aralarında olduğu 11 kişinin ikinci duruşması yarın Ankara 15. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek. 

Hürtaş ve Hayri Demir, yaptıkları haberler ve haberlerin duyurularına ilişkin sosyal medya paylaşımları nedeniyle 22 Ocak 2018 tarihinde gözaltına alınmışlardı. 4 günlük gözaltının ardından çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakılmışlardı. 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede Hürtaş için "Halkı kin ve düşmanlığa teşvik" ile "örgüt propagandası" iddialarıyla 10 yıl 6 ay hapis cezası isteniyor.

Davanın ilk duruşması 6 Eylül'de görülmüştü. Sibel Hürtaş ilk duruşmadaki savunmasında, "Yargılanmamak için tek sesli bir yayın yapsaydım, propaganda yapmış olacaktım. Yapılan suçlamaları anlamakta güçlük çekiyorum. Bu nedenle suç dosyasına da baktım ve bir yaşındaki oğlumun fotoğrafını gördüm. Hrant Dink ile ilgili bir döviz vardı. Yargı muhabiri olarak bugüne kadar birçok dava izledim ve bugüne kadar gördüğüm en tatlı suç unsuru" demişti.

Mahkeme heyeti, tüm sanıklardan alınan dijital materyallerin iadesine, iddianamede belirtilen paylaşımlara yönelik hangi tarihte yapıldığı konusunda emniyette inceleme yapılmasına karar vererek duruşmayı 22 Kasım 2018'e ertelemişti. 

Öne Çıkanlar