Gazeteci Steve Sweeney gözaltına alındı

Gazeteci Steve Sweeney gözaltına alındı
Gazeteci Steve Sweeney, Mexico City Havalimanı'nda gerekçe gösterilmeden gözaltına alındı.

Merkezi Londra'da bulunan Morning Star gazetesi Uluslararası editörü Steve Sweeney, cuma günü Nikaragau seçimlerini takip etmek amacıyla yolculuk yaptığı Mexico City Havalimanı'nda gözaltına alındı. Havlimanında havalandırması olmayan bir odada, yiyecek ve su olmadan 2 gündür gözaltında tutuluan Sweeney’in gözaltı gerekçesi bilinmiyor.

Sweeney, iki gündür havalimanında bulunan bir odada yiyecek ve su olmadan tutulduğunu ve dört ayrı polis tarafından sorgulandığını belirtti. Neden gözaltına alındığı ve ne zaman serbest bırakılacağı konusunda bilgilendirilmediğini söyleyen Sweeney, "Tutuklanmamın siyasi olduğuna ve basın özgürlüğüne bir saldırı olduğuna tamamen inanıyorum. Nikaragua seçimlerini temelden haber yapan bir İngiliz gazetesinde çalışan tek gazeteci benim" ifadelerini kullandı.

Sahadaki bütün gazetecilerle dayanışmanın hayati önem taşıdığını sözlerine ekleyen Sweeney, "Meksika hükümetini derhal serbest bırakılmamı ve Managua'ya geçişimi sağlamaya çağırıyorum. Ayrıca İngiliz hükümetini demokrasi ve basın özgürlüğü için ayağa kalkmaya ve Nikaragua seçimlerinin sonuçlarını tanımaya çağırıyorum" dedi.

Sweeney, Türkiye'nin Federe Kürdistan'da kimyasal silah kullandığı iddialarına ilişkin ilk haber geçen gazetecilden biridir. (MA)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar