Gazeteci Uğur Mumcu meslektaşları tarafından anıldı

Gazeteci Uğur Mumcu meslektaşları tarafından anıldı
Ankara’da suikast sonucu hayatını kaybeden gazeteci Uğur Mumcu, ölümünün 27. yıldönümünde Şişli Harbiye’de bulunan Uğur Mumcu Anıtı önünde, meslektaşları tarafından anıldı.

ARTI GERÇEK - Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Ankara’da evinin önünde 24 Ocak 1993 yılında suikast sonucu hayatını kaybeden gazeteci Uğur Mumcu’yu andı.

Cumhuriyet Gazetesi yazarı Uğur Mumcu, 24 Ocak 1993 yılında Ankara’da evinin bulunduğu Karlı Sokak’ta uğradığı suikast sonucu hayatını kaybetmişti.

İstanbul Şişli’deki Harbiye’de bulunan Uğur Mumcu Anıtı önünde TGS öncülüğünde yapılan Uğur Mumcu anmasına TGS Başkanı Gökhan Durmuş, TGS Genel Sekreteri İlkay Akkaya, Cumhuriyet Gazetesi çalışanları ve yurttaşlar katıldı.

‘UĞUR MUMCU GELENEĞİNİ SÜRDÜREN GAZETECİLER VAR’

Anmada konuşan TGS Başkanı Durmuş "Uğur Mumcu’yu öldürenler araştırmacı gazeteciliği, haberciliği bitirmek gerçeğin üstünü örtmek istiyordu. Uğur Mumcu öldürüldükten sonra o yıl doğanlardan aramızda meslektaşlarımız var. Bugün Uğur Mumcu geleneğini sürdürmek isteyenler, bunun için mücadele eden gazeteciler var" dedi.

‘GERÇEKLERİ TOPLUMA ULAŞTIRACAK GAZETECİLER HER DAİM OLACAK’

Durmuş, sözü basın kartı iptal edilen gazetecilere getirerek şunları söyledi:

"27 yıl geçti ama gerçeklerin üstünü örtemediler. Gerçekleri halen halka ulaştrımak için canhıraş çalışan meslektaşlarımız var. Bir kaç önce yüzlerce gazetecinin basın kartı iptal edildi. Şu anda gazeteciler basın kartı olmadan çalışmak zorunda bırakılıyorlar. Bir açıklama yapılmadı, iptal edildiğine dair bir şey söylenmedi. Buradaki dert tabi ki topluma gerçekleri topluma ulaştırmanın önüne geçmek. Sanıyorlar ki biz gazeteciler gazetecileri öldürürsek, gazetecileri tutuklarsak biz gazeteciler hakkında dava açarsak gerçekler gizli kalır. Ama şurada yanılıyorlar, ocak ayında öldürülen üç gazeteci var. biri Metin Göktepe, 8 Ocak’ta mezarı başında anmasına katıldık, diğeri Hrant Dink, 19 Ocak’ta buradan 300 metre ileride anmasına katıldık, bugün Uğur Mumcu’nun anmasını yapıyoruz. Bu anmalarda söylediğimiz bir şey var. Ne kadar gazetecilerin üzerine giderseniz gidin, ne kadar gazetecilik mesleğini yıpratmaya çalışırsanız çalışın gerçeklerin üstünü örtemezsiniz ve gerçekleri topluma ulaştırmak için her daim gazeteciler çıkar ve bu gerçekleri topluma ulaştırır."

‘GAZETECİLERİ ÖLDÜREREK TUTUKLAYARAK SUSTURAMAYACAKSINIZ’

Durmuş, bu kadar baskıya bu kadar yıldırmaya rağmen hala habercilik yapmak için çaba sarf eden gazetecilerin olduğunu belirterek "Gazetecileri susturamayacaksınız, ne Uğur Mumcu’yu susturabildiniz, ne de bugün tutuklu yargıladığınız gazetecileri susturabileceksiniz. Gerçekler topluma ulaşacak ve bunları topluma ulaştıracak olan bizler bu mesleği layıkıyla yapmak için mücadele edeceğiz. Burada Uğur Mumcu’nun önünde saygıyla eğiliyorum" ifadelerini kullandı.

Durmuş’un ardından söz alan Cumhuriyet Gazetesi çalışanı Ozan Yurtoğlu da Uğur Mumcu gazeteciliğini yaşatmaya devam edeceklerini belirtti.

Konuşmaların ardından gazeteciler Uğur Mumcu Anıtı’na karanfil bıraktı.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar