Üç gazeteci hakim karşısına çıktı

Üç gazeteci hakim karşısına çıktı
'Örgüt üyeliği' suçlamasıyla hakim karşısına çıkan gazetecilerin duruşması ertelendi.

Mezopotamya Ajansı muhabiri Sadık Topaloğlu ile gazeteciler Kibriye Evren ve Sadiye Eser, bugün hakim karşısına çıktı. Evren'in davası 24 Haziran'a ertelenirken, Eser ve Topaloğlu'nun bir sonraki duruşmasının 8 Haziran'da görülmesine karar verildi.

Gazeteci Kibriye Evren hakkında, "örgüte üye olmak" ve "örgüt propagandası yapmak" iddiasıyla açılan davanın 12’nci duruşması, Diyarbakır 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmada Evren ile avukatları Resul Tamur ve Pirozhan Karali hazır bulundu. Duruşmada söz alan Evren, aleyhine ifade veren açık tanık Veysel Sonsuz’u tanımadığını belirterek, beraat talebinde bulundu. 

AÇIK TANIK, İDDİANAMEDEKİ İFADESİNİN AKSİNİ SÖYLEDİ

Açık tanık Veysel Sonsuz, iddianamede kendisine atfedilen ifadenin aksine, Evren’in örgütsel faaliyetlerine ve herhangi örgütsel bir söylemine şahit olmadığını söyledi. Tekrar söz verilen Evren, gazeteci olduğunu ve Jinnews'te çalıştığını, herhangi bir siyasi partide yer almadığını ifade etti. Avukat Resul Temur ise aleyhe olan beyanları kabul etmediklerini dile getirerek, açık tanık Gül Tanrıverdi’nin duruşmada hazır edilmesi, Mersin’den gelen dosyaların da bu dosya ile birleştirilmesi talebinde bulundu.

24 HAZİRAN'A ERTELENDİ

Mahkeme heyeti, Diyarbakır TEM Şube Müdürlüğü'ne tanıklar hakkında soruşturma olup olmadığına ilişkin müzekkere yazılmasına karar vererek, duruşmayı 24 Haziran’a erteledi.

İKİ GAZETECİ İSTANBUL'DA HAKİM KARŞISINA ÇIKTI

Mezopotamya Ajansı muhabiri Sadık Topaloğlu ve gazeteci Sadiye Eser'in 'örgüt üyeliği' iddiasıyla yargılandığı davanın 3'üncü duruşması ise Çağlayan'da bulunan İstanbul 22'nci Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Kimlik tespitiyle başlayan duruşmada söz alan  Eser ve Topaloğlu, bu aşamada söyleyecek bir hususlarının olmadığını ifade etti. Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, tanık Özgür Baran'ın zorla getirilmesine dair Emniyet’e yeniden talimat yazılmasına ve Topaloğlu’na dair yurtdışı yasağın devamına karar vererek bir sonraki duruşmayı 8 Haziran'a erteledi.

Öne Çıkanlar