Gazetecilerden Demir'e destek eylemi: Emekçilere atılan tokat affedilemez

Gazetecilerden Demir'e destek eylemi: Emekçilere atılan tokat affedilemez
Faruk Eren, Habertürk yönetimine Sarıkaya’nın bütün görevlerinin sona erdirilmesi yönünde çağrıda bulunarak, 'Bundan sonra kimse sessiz kalmasın, birlikte ses çıkaralım' dedi.

ARTI GERÇEK- Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Basın-İş, gazeteci Muharrem Sarıkaya'nın İhlas Haber Ajansı (İHA) Muhabiri Ahmet Demir'e şiddet uygulamasını İstanbul'da bulunan Habertürk binası önünde protesto etti. 

Çok sayıda gazetecinin katıldığı eylemde, "Basın emekçisine atılan tokata sessiz kalmıyoruz" pankart yer alırken, gazeteciler sık sık, "Ahmet Demir yalnız değildir", "Özgür basın susturulamaz" sloganları attı. 

Açıklamada konuşan DİSK Basın-İş Başkanı Faruk Eren, Haber Türk Ankara Temsilcisi Muharrem Sarıkaya’nın İHA çalışanına yönelik şiddetin sadece gazeteciler arasında değil, kamuoyunda da büyük tepki topladığını söyledi. Eren,  Ahmet Demir'e uygulanan şiddetin medyada yıllardır süre geldiğini belirterek, "Ücret uçurumuyla semirmiş, sırtını güce dayayarak kendisini dev aynasında görmeyi normal sanan anormal egoların hepimize yıllardır yaptığının görünür hale gelmesidir" dedi. 

Eren, Demir'e yönelik şiddetin gazetecileri geçim sıkıntısıyla, açlıkla terbiye etmeye çalışan anlayışın ete kemiğe bürünmüş hali olduğunu söyledi. 

'EMEKÇİLERE ATILAN TOKAT KABUL EDİLEMEZ'

Eren, "O tokat gazetecileri hapisle, para cezalarıyla yıldırmaya çalışan iktidarların uygulamalarının devamıdır, tekrarıdır. 

O tokat biz gazetecilerin, genelde tüm emekçilerin kırmamız gereken kolu da bize yeniden göstermiştir. Emekçilere atılan tokat affedilemez! Olayın görüntülerinin çıkması ve sosyal medyada tepkilerin çığ gibi büyümesi üzerine şaşırtıcı olmayacak şekilde, birçok gazeteci Sarıkaya’nın kendilerine de kötü davrandığını, mobbing uyguladığını açıkladı" diye konuştu. 

'SENDİKALARDA ÖRGÜTLEN'

Muktedirlere ve yöneticilere sırtlarını dayayanların basın emekçilerine açıkça eziyet ettiğine dikkat çeken Eren, şunları kaydetti: "Ve bu eziyetlere işi kaybetme kaygısı nedeniyle çoğunlukla sessiz kalınıyor. Bunun bir nedeni iktidarın medya üzerindeki büyük denetimi, bir başka nedeni gazetecilerin örgütsüz olması. Bu durumu aşmak için gazeteciler mutlaka sendikalarda örgütlenmeli.

'HABERTÜRK YÖNETİME ÇAĞRI'

Gelen tepkiler üzerine Muharrem Sarıkaya HaberTürk’ün Ankara Temsilciliği’nden istifa ettiğini açıkladı. Ancak gazete ve televizyondaki görevlerine devam edip etmediği net değil. Pek çok basın emekçisinin kolektif çabasıyla sürdürülebilen bir yayın faaliyetinde iş arkadaşına şiddet uygulamak, hele de bunu sırtını dayadığı güce, konumuna, titrine güvenerek yapmak, asla kabul edilemez. Haber Türk yönetimine çağrımız Sarıkaya’nın bütün görevlerinin sona erdirilmesidir.

Sarıkaya’nın üye olduğu tüm meslek örgütlerine çağrımız bu lümpen tavrı hoş görmemeleri, tüm üyeliklerinin sonlandırılmasıdır. Saldırı sonrası gördük ki, sesini duyuramayan meslektaşlarımız da var. Bundan sonra kimse sessiz kalmasın, birlikte ses çıkaralım. Örgütlü ses çıkaralım.

'YENİ MEDYA ESKİNİN ALIŞKANLIĞIYLA YÜRÜMEMELİ'

Türkiye yeni bir dönemi konuşuyor. Bunun etkisini medya üzerinde de görüyoruz. Unutmayalım yeni medya, eskinin alışkanlıklarıyla yürümemeli. Tüm medyada gazetecilerin, basın emekçilerinin örgütlü olması gerekiyor. Basın emekçileri, tüm emek güçleri ve demokrasi isteyen halk buna engel olmaya kalkanları da yıkıp geçecektir."

Öne Çıkanlar