Gazetecilere şantaj yapan 'hacker' Whatsapp grubuna dayısını da ekledi

Gazetecilere şantaj yapan 'hacker' Whatsapp grubuna dayısını da ekledi
Gazeteci Nevşin Mengü, bir hacker'ın WhatsApp grubu kurarak "Bu bir tehdit mesajıdır. Kolluk kuvvetlerine haber vermeyin” dediğini duyurdu.

Gazeteci Nevin Mengü, sosyal medya hesabından, bir hacker grubunun WhatsApp grubu kurarak bilgilerinin ellerinde olduğunu iddia ettiğini paylaştı. Gruba İsmail Saymaz, Fatih Portakal ve Cüneyt Özdemir gibi gazeteciler de dâhil edildi.

Hacker olduğunu iddia eden kişi veya kişiler, gazetecilerin vesikalık fotoğraflardan ev adreslerine kadar tüm bilgilerin ellerinde olduğunu söyledi. Bu bilgilerin karşılığında ise 1 adet Ethereum coini talep etti. Kendilerini, Rus asıllı bir hacker grubu olarak tanıtan kişi veya kişiler "Bu bir tehdit mesajıdır. Kolluk kuvvetlerine haber vermeyin" ifadelerine yer verdi.

Ellerinde eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a ait bilgilerin de olduğunu iddia eden grup, onu ise gruba eklemeyeceklerini ve korktuklarını belirtti.

Sözde hackerlar Fatih Portakal'a gruptakileri tanıtırken bir telefon numarasını işaret ederek "Bu kişi dayım, diğerleri ünlü" ifadesini kullandı.

Gazeteci Nevşin Mengü’nün paylaşımları şöyle:

"Memleketin hackerı bile gerizekalı. Adam kimlik bilgilerini çalmış, haraç istiyor. Adam kimliğini çaldığı kişilerden Whatspp grubu kurdu, gruba dayısını ekledi"

 

Öne Çıkanlar