Gazetecilerin yargılandığı davalar ertelendi

Gazetecilerin yargılandığı davalar ertelendi
Yeni Yaşam ve Yeni Özgür Politika Gazetesi’nde yayınlanan haberler nedeniyle yargılanan gazeteci Osman Akın, yazar Veysi Sarısözen ile Ziya Çiçekçi’nin yargılandığı davalar ertelendi.

Yeni Yaşam Gazetesi Yazı İşleri Müdürü olduğu sırada gazetede yayınlanan haber ve yazılar nedeniyle yargılanan Gazeteci Osman Akın ve yazar Veysi Sarısözen'ın davası, Çağlayan'da bulunan İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya Akın ve Sarısözen ile avukatları Özcan Kılıç ve Sercan Korkmaz katılmadı. Dosya üzerinden görülen duruşmada mahkeme, Sarısözen hakkında çıkardığı yakalama kararının infazının beklenmesine karar vererek, duruşmayı 21 Eylül’e erteledi.

Bunun yanı sıra Yeni Özgür Politika Gazetesi’nin sanal medya hesapları üzerinden 2017’de yapılan paylaşımlar gerekçe gösterilerek, hakkında "örgütü propagandası yapmak" iddiasıyla dava açılan Gazeteci Ziya Çiçekçi’nin de duruşması görüldü. Çağlayan’da bulunan İstanbul 33’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya Çiçekçi ve avukatları katılmadı.

Dosya üzerinden görülen duruşmada mahkeme, Çiçekçi hakkında daha önce çıkardığı yakalama kararının infaz edilmesinin beklemesine karar vererek, duruşmayı 9 Eylül’e erteledi. (MA)

 

Öne Çıkanlar