Gaziosmanpaşa Barınma Hakkı Meclisi: İlçemize, kentimize sahip çıktık

Gaziosmanpaşa Barınma Hakkı Meclisi: İlçemize, kentimize sahip çıktık
Gaziosmanpaşa Barınma Hakkı Meclisi, 2013 yılından bu yana süren kentsel dönüşüm mücadelelerinin kazanımla sonuçlandığını duyurdu.

Gaziosmanpaşa Barınma Hakkı Meclisi, 2013 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla İstanbul’un Gaziosmanpaşa İlçesinde 14 mahallenin "riskli alan" ilan edilmesine karşı verdikleri mücadelenin sonuç verdiğini duyurdu. Dernek binasında yapılan açıklamada, "Gaziosmanpaşa biziz, Gaziosmanpaşa bizim" pankartı asıldı.

'KENTSEL DÖNÜŞÜM' DENİLEN BİR RANTSAL DÖNÜŞÜM SÜRECİNİ GERİDE BIRAKTIK

Açıklamayı okuyan meclis üyesi Ceyhan Ekinci Örnekol, Gaziosmanpaşa’da adına "kentsel dönüşüm" denilen bir rantsal dönüşüm sürecini geride bıraktıklarını belirterek, bu uğurda 8 yıldır mücadele ettiklerini söyledi. Mücadelelerinden hiçbir zaman vazgeçmediklerini ifade eden Örnekol, "Sorularımıza cevap alamasak da barınma hakkımız için mücadele etmeye devam ettik. İlçemize, kentimize sahip çıktık" dedi.

MÜCADELE KAZANIMLA SONUÇLANDI

2018 yılında Gaziosmanpaşa Belediyesi ile başlayan müzakerelerin kazanımla sonuçlandığının altını çizen Örnekol, kazanımlarının diğer mahallelere örnek olması dileğinde bulundu. Örnekol, belediyeye 6 maddelik bir müzakere teklifi sunduklarını aktararak, "Yeni Doğan Mahallesi’nde hak sahiplerinin geneli ile ilgili yerinde dönüşüm, sözleşmenin kimlerle imzalanacağı, sözleşmenin süresi ve mücbir sebeplerle ilgili 6 madde de uzlaşma sağlanarak noter huzurunda sözleşmeler imzalanmaya başlandı. Barınma hakkı mücadelemizi bu zafer ışığında daha kuvvetli bir şekilde sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmanın ardından açıklama sloganlar eşliğinde son buldu.

NE OLMUŞTU?

2013 yılında AKP’li Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından İstanbul Gaziosmanpaşa sınırları içerisinde yer alan Sarıgül, Pazariçi, Yıldıztabya, Yenidoğan, Bağlarbaşı, Fevzi Çakmak, Yeni Mahalle, Barbaros Hayrettin Paşa, Karadeniz Karayolları ile Mevlana mahallelerinde kentsel dönüşüm çalışmaları başlattı. Gaziosmanpaşalı yurttaşlar ise buna karşı "Evlerimizi yıktırmıyoruz" diyerek mücadele başlattı.

Öne Çıkanlar