Gazze'de ateşkes ilan edilmesi bekleniyor

Gazze'de ateşkes ilan edilmesi bekleniyor
İsrail’in 3 gündür aralıksız saldırılar düzenlediği Gazze’de bu akşam saat 20.00’den itibaren ateşkesin geçerli olacağı duyuruldu.

Reuters haber ajansı Mısır'ın arabulucuğu sonucu Filistinli taraflarla İsrail'in Gazze'de bir ateşkes yapmayı kabul ettiğini duyurdu.

Ajansa bilgi veren Mısırlı bir güvenlik yetkilisi İsrail'in ateşkes teklifini kabul ettiğini söyledi. Konu hakkında bilgi sahibi bir Filistinli yetkili de ateşkesin Türkiye saatiyle 20.00'de ilan edileceğini söyledi.

İsrail basınından Haaretz'e konuşan bir İsrail yetkilisi de ateşkesin Pazar akşamı devreye gireceğini doğruladı, ayrıntılar üzerinde konuştuklarını aktardı.

Filisinli sağlık yetkililerine göre İsrail tarafından 5 Ağustos'tan bu yana düzenlenen saldırılarda Gazze'de 6'sı çocuk, 4'ü kadın olmak üzere 32 kişi hayatını kaybetti. İsrail'in saldırılarında iki İslami Cihad komutanı da öldürülmüştü. 

DIŞİŞLERİNDEN KINAMA

Türkiye Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "İsrail’in halen devam etmekte olan sivillere yönelik saldırılarını ve Mescid-i Aksa’da ibadet girişimlerinde bulunulmasını şiddetle kınıyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "İsrail'in, 5 Ağustos günü Gazze'ye yönelik başlattığı ve çocuklar dahil çok sayıda sivilin hayatını kaybetmesine neden olan saldırılarına ilaveten, bugün İsrailli milletvekili Itamar Ben-Gvir ile fanatik Yahudi gruplar tarafından İsrail polisinin koruması altındaki Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlendiği öğrenilmiştir. İsrail'in halen devam etmekte olan sivillere yönelik saldırılarını ve Mescid-i Aksa'da ibadet girişimlerinde bulunulmasını şiddetle kınıyoruz" denildi. 

İsrail'in eylemlerinin, Harem-i Şerif ve Mescid-i Aksa'daki statükoyu açıkça ilhal ettiği ve bölgedeki gerilimi daha da tırmandırdığı belirtilerek, "İsrail hükümetine, Harem-i Şerif'in statü ve maneviyatını hedef alan bu tür eylemlere izin verilmemesi yönündeki çağrımızı yineliyoruz" ifadeleri kullanıldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar