'Geçen hafta sonu bir tiyatro izledik'

'Geçen hafta sonu bir tiyatro izledik'
CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, İçişleri Bakanı Soylu'nun 'istifa' açıklamasının ardından 'Bize tiyatro izletme fırsatı veren Erdoğan'a ve Soylu'ya teşekkür ediyorum' dedi.

Meclis'te, Yükseköğretim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin tümü üzerindeki görüşmeler sırasınfa konuşan, CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından kabul edilmeyen "istifa" açıklamasına değindi.

Anadolu Ajansı'nın aktardığına göre korona virüsü nedeniyle tiyatroya gidemediklerini belirten Kaya, "Ama geçen hafta sonu bir tiyatro izledik. Bize tiyatro izletme fırsatı veren AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Soylu’nun istifa dilekçesinin kabul edilmesi gerektiğini, AKP içerisinde binlerce İçişleri Bakanlığı yapacak kişi bulunduğunu belirten Kaya, "Bir kişi hata yaptım diyorsa istifanın kabul edilmesi lazım. Eğer kabul edilmiyorsa iki gün toplumu bununla oyalayamazsınız" değerlendirmesinde bulundu.

‘GENEL BAŞKANINIZ ÖYLE DEMEDİ'

Kaya'nın sözlerine AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan cevap verdi. Turan şunları söyledi: "Tiyatro diye ifade ettiği; İçişleri Bakanımızın istifasının ve sonrasında Cumhurbaşkanımızın bu istifayı kabul etmemesi sürecini, konuşmacının Genel Başkanı televizyonda, ‘Saygıyla karşılıyorum’ diye değerlendirdi. Bir parti düşünün, Genel Başkanı bir süreci saygıyla karşıladığını ifade ediyor ama bir başka milletvekili bu süreçle ilgili ‘tiyatro’ diyor. Ben bunu kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Çalışkan, kıymetli bir bakanımız var. Bir süreçle ilgili istifasını gündeme getirdi. Cumhurbaşkanımız sahip çıkarak, ‘Hayır, beraber çalışmaya devam edelim’ dedi. Ama bizim aklımıza tiyatro mu değil mi sorusu gelmedi. Biz, tiyatroyu keyfi izleriz o başka bir şey. Siyasal tiyatro bizim kültürümüzde, bizim partimizde olmayan bir iş. Eğer, sizin Genel Başkanınız kasetli bir tiyatroyla değişmişse, bu konuya tiyatro olarak bakabilirsiniz." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar