'Geçmişin Sesi Amida Konserleri' devam ediyor

'Geçmişin Sesi Amida Konserleri' devam ediyor
Mikail Aslan, 'Geçmişin Sesi Amida Konserleri' etkinliği kapsamında Zerzevan Kalesi'nde sahne aldı. Konser bu akşam DTSO'nun  sosyal medya hesaplarından yayınlanacak.

ARTI GERÇEK-Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO), kentin tarihi mekanlarında "Geçmişin Sesi Amida Konserleri" adıyla başlattığı konserler dizisizini sürdürüyor. Hasuni Mağaraları’nda başlatılan  "10 Tarihi Mekan 10 Eşsiz Konser" etkinliğinin ikincisi Çınar ilçesindeki Roma döneminde kalma Zerzevan Kalesi'nde düzenleniyor. 

MİKAİL ASLAN SAHNE ALDI

Bu akşam, Dijital platformlarda izleyiciler ile buluşacak olan konserin çekimleri Zerzevan Kalesi'nde gerçekleşti.  Klasik batı müziğinden ezgilerin yanında yerel ezgiler de piyano eşliğinde MA Müzik sanatçıları tarafından seslendirildi. Zazaki ve Kurmanci eserler seslendiren Mikail Aslan’ında yer aldığı konserde, Tahsin Taha’nın Seyrana eserini seslendirildi. Gün doğumunda klasik müzik dinletisi ile başlayan konser gün batımında piyano eşliğinde ezgilerinin, klamlarının seslendirilmesi ile tamamlandı. 

KONSER BU AKŞAM

Zerzevan Kalesi’nde çekimlerini yapılan konser bu akşam saat 20:00’de DTSO’nun sosyal medya hesapları üzerinden izleyiciler ile buluşacak. Konser etkinliğinin 3’üncüsü ise çok sayıda tarihi yapının bulunduğu Eğil’de gerçekleşecek.

Öne Çıkanlar