Gelecek Partisi'nin önünde eylem: Suruç, Amed, Ankara, Davutoğlu açıkla

Gelecek Partisi'nin önünde eylem: Suruç, Amed, Ankara, Davutoğlu açıkla
Suruç katliamı 5. yılına girerken Genel Başkanlığını Ahmet Davutoğlu'nun yaptığı Gelecek Partisi'nin İstanbul İl binası önünde basın açıklaması yapıldı.

Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF), Suruç katliamının 5. yılı dolayısıyla ilan edilen adalet günleri kapsamında Genel Başkanlığını Ahmet Davutoğlu'nun yaptığı Gelecek Partisi'nin İstanbul İl binası önünde basın açıklaması yaptı.

"Suruç, Amed, Ankara! Davutoğlu açıkla" pankartının açıldığı eylemde "Suruç için adalet herkes için adalet", "Suruç, Amed, Ankara! Davutoğlu açıkla" sloganları atıldı.

Polis Gelecek Partisi önünde yapılacak eylemi engellemeye girişimine rağmen basın açıklaması gerçekleştirildi. Eylemde basın açıklamasını okuyan Birkan Polat, Suruç'ta 33 düş yolcusu, Ankara'da 103 kişinin IŞİD çeteleri tarafından katledildiğini hatırlattı. Suruç ve Ankara katliamlarıyla birlikte katliamların bir devlet politikasına dönüştüğünü ifade eden Polat, "Dönemin Başbakanı olan Ahmet Davutoğlu, Suruç katliamından sonra 'eylemi yapan canlı bombacıyı yakaladık' diyecek kadar pervasız açıklamalar yaptı. Aradan geçen 5 yıl boyunca katliamların üzeri kapatılmak istendi, failler açığa çıkarılmadı. Adil bir yargılama süreci olmadığı gibi Suruç aileleri, tanıkları, gazileri defalarca kez gözaltına alındı ve tutuklandı. 33'lerin izinden gidenler çeşitli baskı zor yöntemler ile sindirilmek istendi" dedi.

"Davutoğlu'nun 7 Haziran ile 1 Kasım  arasındaki defterler açılırsa kimse insan içine çıkamaz demişti. Yine geçtiğimiz aylarda açıklama yapan Davutoğlu, katliam üzerinde hiçbir sorumluluğun olmadığını söyledi" ifadelerini hatırlatan Polat, şöyle konuştu: "Ancak bizler katliamların siyasi sorumlularını ve gerçek failleri çok iyi tanıyoruz. Amed, Ankara, Reina, Havalimanı, Sur ve diğer devlet katliamların aydınlatılması, faillerin ve sorumluların açığa çıkarılması için adalet mücadelesini büyütüyoruz."

7 Haziran ile 1 Kasım arasındaki süreçte başlatılan savaş siyaseti hangi çıkarlar uğruna yapıldığını soran Polat, "Davutoğlu açıkla Suruç ve Ankara katliamlarının gerçek siyasi sorumluları ve failleri kimler? Katiller neden korunuyor/neden gizleniyor?" diye belirtti.

Suruç katliamı başta olmak üzere tüm katliamların aydınlatılmasını, faillerin açığa çıkarılmasını isteyen Polat, "Adalet mücadelesi vermeye devam edeceğiz" diye vurguladı. Suruç katliamının aydınlatılmadığı sürece diğer IŞİD katliamlarının da aydınlatılamacağının altını çizen Polat, "Suruç katliamı aydınlatılana kadar, adil bir yargılama sağlanana kadar, gerçek failler açığa çıkarılana kadar yakanızdan düşmeyeceğiz" dedi. (ETHA)

Öne Çıkanlar