Gelibolu'daki Anzak Günü töreni iptal edildi

Gelibolu'daki Anzak Günü töreni iptal edildi
Yurtdışına çıkış yasağının olduğu Avustralya; Gelibolu ve Fransa’daki Anzak Günü anma törenleri de iptal etti.

Koronavirüs( Covid-19) salgınına karşı uluslararası sağlık mücadelesi devam ederken Çanakkale Savaşı'nda savaşarak yaşamını yitiren Anzak'ları anma töreni de iptal edildi.

Avustralya salgın mücadelesine ilişkin vatandaşlarının yurt dışına çıkışını yasak kapsamına aldı.Başbakan Scott Morrison, Avustralya Sağlık Şefi Brendan Murphy ile Canberra’da düzenlediği basın toplantısında alınan yeni kararlar açıklandı. Morrison, "Avustralyalıların seyahat yasağını tüm dünya için 4. seviyeye (SmartTraveller kurallarına göre 4. seviye : ‘‘Sağlık ve güvenliğiniz aşırı risk altında. Bu yere gitmemelisiniz.’’) yükseltiyoruz. Avustralya tarihinde ilk kez gerçekleşti. Yurt dışına çıkmayın, bu talimat çok açık" şeklinde konuştu.

El sıkışmama ve sarılmama tavsiyesinde bulunan toplantıda, yaşlı bakımevleri ziyaretlerine de kısıtlama getirildiği ve 100 kişiden fazla etkinliklerin yapılmayacağı vurgulandı. Ancak okullar, toplu taşıma araçları, okullar, havaalanları ve madenler kapsam dışında olacak.

Gaziler İşleri Bakanı Darren Chester, Avustralya liderliğindeki uluslararası Anzak Günü törenlerinin corona virüs nedeniyle iptal edildiğini duyurdu. İptal kapsamında Gelibolu ve Fransa’daki Anzak Günü anma törenleri de iptal edilen etkinlikler arasında yer alacak. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar